Vrijedan ugovor

Dario Šarić ostaje u NBA i ima novi klub

Šariću će Warriorsi biti peta momčad u NBA-u, u koji je stigao prije sedam godina iz Anadolu Efesa.
Sport / Košarka | 08. 07. 2023. u 14:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dario Šarić (29) svoju će NBA karijeru nastaviti u Golden State Warriorsima, objavio je najpouzdaniji američki košarkaški novinar Adrian Wojnarowski.

Hrvatski reprezentativac potpisat će jednogodišnji ugovor sa sedmerostrukim NBA prvacima, koji su posljednji "prsten" osvojili prošle godine. Wojnarowski je istaknuo da je Šarić bio "jedan od najtraženijih igrača na tržištu".

Šariću će Warriorsi biti peta momčad u NBA-u, u koji je stigao prije sedam godina iz Anadolu Efesa. Startao je u Philadelphia 76ersima iz kojih je 2018. otišao u Minnesotu, da bi godinu dana kasnije završio u Phoenixu. Tamo se najdulje zadržao, do veljače ove godine kad su ga Sunsi razmijenili u Oklahoma City, prenose Sportske novosti

Prije nekoliko dana pisali smo kako je Golden State u Šariću vidi idealnog igrača za popunjavanje svojeg rostera jer ima dobar vanjski šut za visokog igrača, sklon je razigravanju, ima visoku košarkašku inteligenciju. Osim toga, s 29 godina ima dovoljno iskustva, ali opet nije previše star.

Uz to s 208 centimetara nije previše visok što je važno jer se zna kako Steve Kerr ne voli igrati s previše visokim igračima pod košem. Uostalom, Green je visok samo 198 centimetara, a Kevon Looney, preostali član rotacije Golden Statea pod košem, ima 206 cm. Šarić će u toj konkurenciji biti najviši igrač momčadi.

Vijesti iz SAD-a također su govorile kako ga Warriorsi žele potpisati za veteranski minimum. U njegovom slučaju, nakon što ima sedam godina iskustva u NBA ligi, to je iznos od točno 2.709.849 dolara. Zasad još nema novih informacija o visini ugovora, no jasno je da mu klub ne može dati veći iznos jer su sa svojim plaćama već probili porez na luksuz, ali takozvani ‘drugi apron‘, iznos kojeg NBA momčadi ne smiju prebaciti ako ne žele dobiti velike kazne.

Spominjale su se proteklih dana i druge opcije osim NBA, no iz Šarićevog tabora stigla je informacija da se ne želi vratiti u Europu te da želi ostati u Americi.

Kopirati
Drag cursor here to close