NBA

Revolucionarna promjena u NBA: Turnir usred sezone?

Vijest je prvi prenio uvijek dobro informirani ESPN-ov novinar Adrian Wojnarowski.
Sport / Košarka | 27. 12. 2021. u 13:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Promjene NBA rasporeda nisu nikakva novotarija i svakih nekoliko godina se zavrte priče o potencijalnoj promjeni dobro uhodanog formata.

Pandemija koronavirusa poslužila je čelništvu lige da implementira play-in turnir koji je postao sastavni dio kalendara, a kako bi se dodatno zaoštrila konkurencija, NBA planira u osnovni dio sezone uvesti još jednu novost, odnosno turnir unutar osnovnog dijela natjecanja, pišu Sportske novosti.

Vijest je prvi prenio uvijek dobro informirani ESPN-ov novinar Adrian Wojnarowski, a navodno su pregovori između lige i predstavnika Sindikata NBA igrača već u odmakloj fazi i cijela stvar bi se mogla zakotrljati već u sezoni 2022./23.

Sistem natjecanja je navodno takav da bi se momčadi podijelile u nekoliko skupina nakon čega bi osam najboljih momčadi u tom turniru igralo eliminacijsku fazu koja bi kulminaciju doživjela na Božić. Turnir bi ostao u okviru osnovnog dijela sezone, a taj prijedlog bi smanjio broj utakmica u osnovnom dijelu s 82 na 78.

Tu su, jasno, i izdašne novčane nagrade koje bi dopale pobjednike turnira - navodno se radi o cifri od milijun dolara po igraču pobjedničkog sastava.

Klubovi, međutim, nisu oduševljeni novim prijedlogom jer bi prema njemu imali dvije domaće utakmice manje, pa bi s obzirom na tržište na kojem se nalaze izgubili između 2,5 i četiri milijuna dolara, ali i tu bi liga uskočila s financijskom pomoći. Konačni dogovor, ističe Wojnarowski, trebao bi se postići u veljači tijekom All-Star vikenda u Clevelandu.

Kopirati
Drag cursor here to close