Miami dobio i drugu u Bostonu

VIDEO I Razljutili Buttlera pa izgubili

Celticsi su vodili 11 razlike u trećoj četvrtini, na početku četvrte, nakon što je baš Williams pogodio tricu za 96:87. Buttler je pogodio na drugoj strani, a Williams ga je faulirao. Krenula je rasprava, bliski kontakt glavama.
Sport / Košarka | 20. 05. 2023. u 09:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ušli su na mala vrata u play off, nakon druge utakmice finala Istoka, ona druga velika velikog finala su širom otvorena. Za momčad koja je kao osma krenula u doigravanje, nakon play ina. Buttler je odigrao još jednu odličnu utakmicu.

Posebno kada se ova druga lomila. Devet poena tijekom serije 23:9 koja je zaostatak od devet poena pretvorila u vodstvo od 105-100, 55 sekundi prije kraja. Miami je drugu utakmicu u gostima protiv Bostona dobio 111:105, Jimmy Buttler je ubacio 27 poena uz osam skokova, šest asistencija i tri ukradene lopte. Pratio ga je Caleb Martin s rekordom karijere u doigravanju od 25 ubačaja.

Bam Adebayo je dodao 22 poena, 17 skokova i devet asistencija, a pričuva Duncan Robinson 15 koševa. Usput, Jimmy je zaradio tehničku nakon verbalnog duela s Bostonovim Grantom Williamsom. Krenulo je verbalno, onda mali kontakt glavama, suci su ih smirili tehničkim pogreškama. Celticsi su vodili 11 razlike u trećoj četvrtini, na početku četvrte, nakon što je baš Williams pogodio tricu za 96:87. Buttler je pogodio na drugoj strani, a Williams ga je faulirao. Krenula je rasprava, bliski kontakt glavama. Williams je čini se dodatno razljutio Buttlera. Posljedice su vidljive na krajnjem rezultatu.

Video: Boston - Miami druga utakmica 

Kod poraženih Celticsa, Jayson Tatum odličan s 34 poena, 13 skokova i osam dodavanja, ali nedostajao je pravi Jaylen Brown. Druga violina momčadi stala je na 16 poena, ali uz užasnih 7/23 šut iz igre. Tragičar Grant Williams, osim što je probudio zvijer u Butleru, nije se napadački iskazao sa svega devet poena.

Kopirati
Drag cursor here to close