Miami napravio break

Buttler poput Jordana

"Igram fantastičnu košarku jer mi suigrači to dozvoljavaju. Ne stavljaju mi limit na moju igru. Vjeruju mi i daju mi loptu. To je san svakog košarkaša. To je san svake osobe. Da bude željen, da bude poštovan", rekao je Buttler nakon utakmice.
Sport / Košarka | 18. 05. 2023. u 09:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Košarkaši Miamija su na najbolji način otvorili finalnu seriju Istočne konferencije. Breakom u Bostonu. Jimmy Butler je još jednom potvrdio sjajnu formu u play offu. Protiv Bostona je ubacio 35 poena, 20 u drugom poluvremenu za trijumf 123:116.

"Igram fantastičnu košarku jer mi suigrači to dozvoljavaju. Ne stavljaju mi limit na moju igru. Vjeruju mi i daju mi loptu. To je san svakog košarkaša. To je san svake osobe. Da bude željen, da bude poštovan. Ova pobjeda nam nije dovoljna. Želimo upisati i drugu za dva dana", rekao je nakon utakmice Buttler.

Koji je uz pet skokova i sedam asistencija imao šest ukradenih lopti što mu je rekord karijere u utakmici doigravanja. NBA statističari pobrinuli su se pronaći prilično detaljne, ali usporedive podatke, pa je tako Michael Jordan jedini igrač, uz Butlera, koji je u povijesti doigravanja odigrao dvije utakmice u gostima s minimalno 30 poena, pet skokova, pet asistencija i pet ukradenih lopti.

Ukupno gledajući, u utakmicama na domaćem parketu i u gostima, Butler je s dvije takve utakmice ušao u društvo Jordana (8), Allena Iversona (3), Russella Westbrooka (3) i Ricka Barryja (2).

Nakon poluvremena Boston je imao devet poena prednosti, međutim u nastavku je Miamija krenuo. Čak 46 poena su ubacili njegovi košarkaši u trećoj četvrtini što je rekord franšize.

Naravno, Buttler nije mogao sam, imao je pomoć u Bamu Adebayu koji je ubacio 20 uz osam skokova i pet asista, a Caleb Martin i Galeb Vincent ubacili su svaki po 15 poena. Kod Bostona jeste Tatum postigao 30 poena, Brown 22, ali je potrošnja lopti bila velika, šut jako skroman. Tako je recimo Tatum šutirao 9/17, Brown 10/21, za tri poena cijela momčad 10/29.

Kopirati
Drag cursor here to close