Break u New Yorku, Warriorsi idu dalje

Buttler može i ozlijeđen, sjajan Curry

"Mi jednostavno igramo sjajnu košarku. Zajedno smo, kod kuće, na putu, u dobru i u zlu. Vjerujemo da možemo napraviti nešto posebno", rekao je Butler nakon utakmice.
Sport / Košarka | 01. 05. 2023. u 01:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bol je bila jaka, ali je Jimmy Butler pogledao prema treneru i rekao da ostaje na parketu. U četvrtoj četvrtini je stradao skočni zglob, ali najbolji igrač Miamija nije odustajao. Utakmicu je završio Butler 25 poena i 11 skokova, dok je njegova momčad sredila svoje nekada ljute rivale, NY Knickse u prvoj utakmici polufinala Istoka 108:101.

"Mi jednostavno igramo sjajnu košarku. Zajedno smo, kod kuće, na putu, u dobru i u zlu. Vjerujemo da možemo napraviti nešto posebno", rekao je Butler nakon utakmice.

Gabe Vincent je dodao 20 poena, a ključnom figurom pokazao se 37-godišnji razigravač Kyle Lowry koji je u pobjedu ugradio 18 poena šest asistencija, pet skokova i čak četiri blokade. Centar Bam Adebayo je ubacio 16 poena uz osam skokova.

Knicksi su vodili do početka drugog poluvremena, a onda je Miami polako preuzeo konce igre. Međutim, utakmica je ostala otvorena do kraja. Knicksi su došli na -3, nakon čega je Miami odgovorio serijom 7:0 za vodstvo 104:94, tri minute prije kraja. To je prednost koju košarkaši New Yorka nisu mogli anulirati.

Knicksi su bili oslabljeni neigranjem Juliusa Randlea, a predvodio ih je RJ Barrett s 26 poena, devet skokova i sedam asistencija. Jalen Brunson je ubacio 25 poena uz sedam asistencija, a Obi Toppin je spojio 18 koševa i osam skokova.

I druga utakmica serije bit će odigrana u New Yorku, a na rasporedu je u noći s utorka na srijedu po srednjoeuropskom vremenu, s početkom u 1.30 sati.

Sacramento Kingsi su izvukli maksimum iz ove serije koje su uspjeli dovesti do sedme utakmice. Golden State Warriorsi su bili u malim problemima, nakon što su Kingsi krenuli sa 2:0, ali su Curry i društvo prošli puno toga proteklih godina i nije za njih ovo bilo ništa novo. Otpor Kingsa, košarkaši Golden State su počeli lomiti sredinom treće četvrtine, nakon koje su vodili 91:81.

Svoju prednost Warriorsi su počeli polako podizati, kad je Curry pogodio tricu to je bilo velikih 100:83 i utakmica je bila praktički odlučena. Na kraju je bilo 120:100. Kada je bilo najvažnije Steph Curry je bio najbolji. Ubacio je 50 poena, kao prvi igrač koji je u sedmom meču neke play-off serije postigao 50 poena. Wiggins je pratio sa 17 poena i sedam uhvaćenih lopti, Thompson je dodao 16 poena, a Looney je zabilježio double-double s 11 poena i čak 21 skokom.

U ekipi Sacramenta najbolji je bio Sabonis s 22 poena, osam skokova i sedam asistencija. Fox je ubacio 16 poena, Davies i Monk imali su po 14 (Monk i devet skokova), a Murray je stao na deset uz sedam uhvaćenih lopti

Kopirati
Drag cursor here to close