Teški dani za Borišu Simanića

Radovanović: Zbog komplikacija smo morali odstraniti bubreg

Prve košarkaške korake Boriša Simanić je napravio u Školi košarke Budućnost iz Bijeljine. Kako su u to vrijeme, Budućnost i Crvena Zvezda često igrali prijateljske utakmice Borišu su primijetili skauti Crvene Zvezde.
Sport / Košarka | 04. 09. 2023. u 09:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon teške ozljede koja je pogodila košarkaša Srbije Borišu Simanića, oglasio se i prof. dr Dragan Radovanović, službeni liječnik reprezentacije. Prvi put je Simanić operiran u noći između 30. i 31. kolovoza, činilo se kako je situacija pod kontrolom. Međutim, nakon jednog operativnog zahvata situacija se zakomplicirala pa je još jedna operacija bila neophodna.

"Zbog pojave komplikacija na ozlijeđenom bubregu nastalih u postoperativnom toku, Boriša Simanić je ponovo operiran 3. rujna. Zbog promjena u vitalnosti tkiva bubrega, operativnim zahvatom je morao da bude uklonjen cijeli bubreg. Očekujemo i želimo da nakon ovog operativnog zahvata, postoperativni tok protekne uredno", poručio je prof. dr Dragan Radovanović.

Prve košarkaške korake Boriša Simanić je napravio u Školi košarke Budućnost iz Bijeljine. Kako su u to vrijeme, Budućnost i Crvena Zvezda često igrali prijateljske utakmice Borišu su primijetili skauti Crvene Zvezde. Ipak, nisu odmah potpisali ugovor, tek su odlučili pričekati, vidjeti u kojem pravcu će se razvijati karijera ovog mladog igrača. Kada je na adresu Budućnosti stigla ponuda Barcelone, reagirali su čelnici Zvezde. Tadašnji predsjednik Zvezde Miloš Ninković je uvjerio Borišu kako je bolje da se košarkaški razvija u Crvenoj Zvezdi pa tek onda potpiše ugovor za neki od europskih klubova. Uspio je Ninković nagovoriti Borišu koji potpisuje ugovor sa Zvezdom krajem 2013. godine.

S juniorskim timom je već sljedeće godine osvojio Euroligu, a iste godine zajedno s Aleksandrom Arnautovićem sudjelovao u kampu Michaela Jordana.

Kopirati
Drag cursor here to close