Nastavljaju se kvalifikacije za SP i pripreme za Eurobasket

Puna "Morača" večeras čeka bh košarkaše

Sport / Košarka | 24. 08. 2022. u 10:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Muška košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u Podgorici igra utakmicu prvog kola druge faze kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Gledajući situaciju na tabeli, pobjednik ovog duela će dobiti jako puno. Crna Gora bi vrlo vjerojatno došla jako blizu plasmana na SP, dok bi se BiH eventualnim trijumfom uključila u borbu za to treće mjesto. BiH očekuje puna dvorana u Podgorici, ulaz je sloboda i izuzetno jak protivnik. Koji je već u prvom krugu kvalifikacija uspio savladati Francusku.

"Utakmica sa Crnom Gorom je izuzetno važna, svjesni smo toga, oni će imati imperativ. S jedne strane će imati prednost, ulaz će čak biti besplatan, pokušat će da naprave atmosferu, a ja bih volio da mi to iskoristimo jer to za njih može biti i problem.Želimo iskontrolisati utakmicu i napraviti veliki korak prema Svjetskom prvenstvu", naglasio je izbornik Bećiragić.

"U goste nam dolazi dobra, respektabilna reprezentacija, u punom sastavu, i moraćemo stvarno da se potrudimo i odigramo
najbolje što možemo u ovom trenutku. Zaista je važno da dvorana bude puna, treba nam publika, treba nam atmosfera, treba nam pobjeda. Što se tiče igrača i stručnog stožera, mi smo napravili odlične pripreme, nemamo povrijeđenih igrača, zdravi smo i preostaje da izađemo na teren i odigramo dobru utakmicu", kaže na drugoj strani izbornik Crne Gore, Boško Radović.

Utakmica Crna Gora - BiH igra se večerasa sa početkom u 19 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close