Bolja Budućnost u Bijeljini

Prvi poraz košarkaša Širokog Brijega

Na -3 Širokog Ivanov je promašio dva slobodna bacanja, domaći košarkaši su pogodili naredna četiri za pobjedu. Vojin Ilić je bio najbolji igrač Budućnosti s 27 poena, Đekić je na 13 poena dodao i 10 skokova.
Sport / Košarka | 07. 04. 2023. u 09:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Velika serija košarkaša Širokog Brijega je prekinuta u 21. kolu domaćeg prvenstva. Prvi poraz momčadi Ivana Velića je doživjela u Bijeljini, Budućnost je bila bolja 85:78. I kada se pogleda tabela odnosno rezultati, može reći da ovo i nije veliko iznenađenje, s obzirom na igre sastava iz Bijeljine ove sezone. Ovo im je sedma uzastopna pobjeda u domaćem prvenstvu, odnosno ukupno 16. i nalaze se na trećoj poziciji uoči posljednjeg kola regularnog dijela.

Najbolji posao domaći košarkaši su napravili u posljednjih sedam minuta prvog poluvremena, kada su uspjeli napraviti veliku razliku. U tom dijelu su domaći košarkaši napravili prednost od deset poena, pa su na poluvremenu imali velikih 56:42.

Kada je Ilić s linije slobodnih bacanja poentirao za 67:52 činilo se kako je utakmica odlučena, ali su gosti utakmicu vratili u koliko toliko mirnije vode s obzirom na to da su svoj zaostatak smanjili na osam poena. Široki ne odustaje, u jednom trenutku ima i prednost od tri poena, Knight je u glavnoj ulozi.

Utakmica odlazi u neizvjesnu završnicu. Na -3 Širokog Ivanov je promašio dva slobodna bacanja, domaći košarkaši su pogodili naredna četiri za pobjedu. Vojin Ilić je bio najbolji igrač Budućnosti s 27 poena, Đekić je na 13 poena dodao i 10 skokova. Na drugoj strani sjajan je bio Daishon Knight s 26 poena, Ivanov je dodao 14 uz 11 skokova, dok su po 13 postigli Kraljević i Little.

Kopirati
Drag cursor here to close