Tragedija u Beogradu

Pronađen mrtav sin velikog trenera Vlade Đurovića

Veliki trener se u petak suočio s jednom užasnom tragedijom. Legendarni stručnjak je izgubio sina. Njegov sin Nebojša je nađen mrtav.
Sport / Košarka | 04. 05. 2024. u 01:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Spada u red najvećih trenera s ovih prostora. Počeo je na nagovor svog kuma Bogdana Tanjevića. S 25 godina u OKK Beogradu. kao prvi profesionalac u povijesti ovog kluba. Nakon Beograda odlazi u Tuzlu, vodio je mlađe kategorije, seniorsku ekipu Slobode Dite. Pravi uspon počinje u Šibenku. S kojom je bio prvak 16 sati. U onoj famoznoj utakmici kada je Dražen pogodio dva slobodna bacanja.

Titulu sa Zadrom mu definitivno nitko nije mogao oduzeti. Nakon Zadra i Zvezde, Vlada Đurović je karijeru gradio u Grčkoj, bio je u Francuskoj, Belgiji, Litvi, kasnije se vratio u Srbiju. Ukupno 26 klubova u 13 zemalja. Nažalost, ovaj veliki trener se u petak suočio s jednom užasnom tragedijom. Legendarni stručnjak je izgubio sina.

Njegov sin Nebojša je nađen mrtav. Nebojšino tijelo pronađeno je na Bežanijskoj kosi, u Rajkovoj šumi. Vlada Đurović zvao je za pomoć, dan ranije je prijavio nestanak svog sina, dan kasnije je saznao najgoru moguću vjest. Uzrok smrti za sada nije poznat.

Nedavno je slavni košarkaški stručnjak koji je sa Zadrom 1986.godine – osvojio naslov prvaka Jugoslavije progovorio i o svojoj obitelji:

"Imam sina i kćer, jako sam sretan što su u mom životu. Stariji igrači znali su se šaliti da “kćeri navijaju, a sinovi kukaju”. Danas su svoji ljudi. Kći Nina diplomirala je filozofiju, a sin Nebojša psihologiju. Ja sam bio trenerska zvijezda, a oni su odrasli bez mene, jer ja nikad nisam bio tamo. Zato ni danas nemamo odnos kakav bismo trebali imati. Jesmo korektni, ali nije to to. Nisam ih mazio dok su bili mali, stalno sam bio na treninzima, jurio košarkaše, navijače i direktore klubova", ispričao je Đurović u svojoj ispovijesti.

Kopirati
Drag cursor here to close