Jerebko neće igrati za Švedsku

Potpisao za CSKA pa izbačen iz reprezentacije

"Nakon dijaloga, nažalost, bili smo prisiljeni ustvrditi kako ne postoje uvjeti da Jonas Jerebko predstavlja švedsku košarkašku reprezentaciju" objavio je Švedski košarkaški savez.
Sport / Košarka | 01. 04. 2022. u 09:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

I dok većina "stranih" igrača pazi pri izboru eventualnih klubova iz Rusije u svim sportovima, Jonas Jerebko je napravio za njegovu zemlju krajnje čudan potez. Odlučio je potpisati ugovor za momčad CSKA iz Moskve. Jerebko je svakako jedan od važnijih košarkaša u povijesti još uvijek rezultatski skromne Švedske.

Igrao je dugo u NBA ligi, nosio je dugo dres Detroita, jedno vrijeme bio član Utah Jazza, nakon čega je završio u Golden State Warriorsima s kojima jese dokopao i prstena za prvaka. Iz Amerike je otišao u Rusiju, Khimik je njegov klub. Tamo je ostao do siječnja 2021., kada je ova momčad upala u financijske probleme. Od tada je tražio novi klub ali je nastavio igrati za reprezentaciju. I to je bilo sve do srijede. Kada je iznenada osvanuo u Moskvi kao igrač - CSKA.

Jerebko je do tog trenutka u Švedskoj bio ikona, veliki miljenik navijača, sada je na crnoj listi.

Prije donošenja odluke čelnici Švedskog saveza su razgovarali s bivšim NBA igračem, a nakon što on nije želio odustati od ugovora, izbačen je iz reprezentacije.

"Nakon dijaloga, nažalost, bili smo prisiljeni ustvrditi kako ne postoje uvjeti da Jonas Jerebko predstavlja švedsku košarkašku reprezentaciju" objavio je SBBF.

"Moskovski CSKA je isključen iz svih međunarodnih natjecanja i sudjeluje samo u ruskoj ligi kao dio sankcija prema Rusiji. SBBF dijeli osudu švedske vlade i Švedske sportske konfederacije prema ruskoj invaziji na Ukrajinu, nešto što također ima široku podršku u cijelom košarkaškom pokretu - dodali su iz Švedskog košarkaškog saveza. Osim što je izbačen iz reprezentacije Jerebko je ostao i bez nekih svojih sponzora.

Švedska tvrtka za energetska pića prekinula je odmah partnerstvo s Jerebkom. A bio je njihov glavni ambasador od 2019. godine.

"Od ponedjeljka smo odlučili prestati raditi s Jonasom zbog njegove odluke", stoji u priopćenju tvrtke.

"Početi igrati u Rusiji sada je daleko gore nego ostati ako već igrate tamo. Ili je to naivnost ili pohlepa. Možda misli da je novac vrijedan toga. Svatko tko donese takve odluke najvjerojatnije će biti na crnoj listi," dodali su iz ove tvrtke.

Kopirati
Drag cursor here to close