Drugi prozor u kvalifikacijama za SP 2023

Hrvatska ostala u životu, Srbija prošla u treći krug

Igrač Splita Goran Filipović je bio prvo ime kod Hrvatske s 29 koševa, Filip Krušlin je zabio 21, a Karlo Matković 16, dok je Šveđane predvodio Ludvig Hakanson s 31 ubačajem.
Sport / Košarka | 01. 03. 2022. u 10:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zaključen je još jedan prozor FIBA-e, naravno zbog novonastale situacije u Ukrajini ne kompletiran i pitanje je kako će dalje izgledati skupine u kojima se nalaze reprezentacije Ukrajine, Rusije i Bjelorusije. U skupini A su Latvijci savladali Belgiju 68:63, dok je Srbija bila bolja od Slovačke 71:63 u gostima. S obzirom da Slovačka ima četiri poraza, realno je očekivati da će Belgija biti treća iz ove skupine.

Jantunen je sa 17 poena sredio Sloveniju 79:83, pa je Finska prva u skupini C, dok se situacija u borbi za preostala tri mjesta zakomplicirala. Švedska i Hrvatska su u Norrköpingu odigrale nevjerojatnu utakmicu. Domaća reprezentacija je na poluvremenu vodila 41:26, na ulasku u posljednju četvrtinu 59:50, međutim igrači Damir Mulaomerovića su uspjeli utakmicu odvesti u produžetke.

Minutu prije kraja prvog produžetka Švedska je vodila 86:82, da bi Željko Šakić pogodio tricu od table iz dotrčavanja na 50 sekundi do sirene, a onda, nakon što je promašio Gaddefors, tricu je pogodio Goran Filipović. I opet je Švedska imala loptu, ali sada nije uspio Borg. 16 sekundi prije kraja Goran Filipović pogađa tricu za 88:88, da bi Ramljak blokirao Hakansona, pa se ušlo u drugi produžetak. Tricama Ramljaka i Krušlina Hrvatska dolazi do prednosti 96:90, a novom tricom Tomislava Zubčića dvije minute prije kraja za 101:95 i uz puno muke to su uspjeli zadržati dokraja. Igrač Splita Goran Filipović je bio prvo ime kod Hrvatske s 29 koševa, Filip Krušlin je zabio 21, a Karlo Matković 16, dok je Šveđane predvodio Ludvig Hakanson s 31 ubačajem.

Finska ima tri pobjede, Slovenija i Švedska po dvije, a Hrvatska je jednu dok prve tri selekcije nastavljaju natjecanje. Do kraja kvalifikacija Hrvatska dočekuje Finsku, a gostuje u Sloveniji.Kako je Hrvatska od Švedske u Zagrebu izgubila sa 6 poena razlike, a sada slavila sa 7, u slučaju zatvaranja kruga bit će bolje plasirana momčad što u konačnici nikako nije nevažan podatak.

Zanimljivo će biti do kraja u skupini D gdje su Izrael i Estonija na omjeru 2-2, Poljska ima 1-3. Poljacu su bili bolji od Estonije 70:68, dok Njemačka slomila otpor Izraela 84:80.

Kopirati
Drag cursor here to close