Očekivano

Pippen: LeBron je najbolji igrač svih vremena

"Statistički gledano LeBron James će biti najbolji košarkaš svih vremena. Gledao sam kako igra Michael Jordan prije nego sam ja došao u Bullse. On je bio užasan igrač, užasan za gledati", rekao je Pippen.
Sport / Košarka | 27. 05. 2023. u 09:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tko je bolji igrač LeBron James ili Michael Jordan? Za neke je ovo pitanje suvišno, za neke stvar ukusa, za neke ipak stvar rasprave. Činjenica jeste da su obojica na svoj način obilježila NBA ligu, ali da su igrali u različitim periodima. Opet, zagovornici bilo kojeg od ova dva košarkaša imaju dovoljno dobre argumente da smatraju kako su oni u pravu.

U ovu raspravu uključio je i Scottie Pippen, legendarni Jordanov suigrač bez kojeg bi Chicago Bullsi teško osvojili šest naslova prvaka NBA lige.

"Ne znam tko je bolji, košarka je momčadski sport", rekao je na početku Scottie Pippen, ali onda iznenadio nastavkom odgovora:

"Statistički gledano LeBron James će biti najbolji košarkaš svih vremena. Gledao sam kako igra Michael Jordan prije nego sam ja došao u Bullse. On je bio užasan igrač, užasan za gledati. Sve je u njegovoj igri bilo jedan na jedan, imao je lošu selekciju šuta. Odjednom smo postali momčad, počeli smo pobjeđivati i svijet je zaboravio tko je Jordan bio prije toga" istakao je Pippen koji je i ranije znao stati na stranu kontra Michaela Jordana.

Pippen je dugo vremena bio najbolji tzv. "All Around" igrač, ali nikada pa u najboljem periodu Bullsa nije bio u idealnim odnosima s Michaelom Jordanom. Čak je jednom prilikom tadašnji pomoćni trener Bullsa Johnny Bach otkrio je da je pravi razlog njihovog lošeg odnosa bio taj što su Pippena obožavale žene i to je "ubijalo" Jordana. Pippen je među prvima kritizirao "Posljednji ples" koja se bavi legendarnim Chicago Bullsima iz sredine devedesetih:

"Svaka epizoda bila je ista. Michael na pijedestalu, suigrači na drugom mjestu, manji, kao i za vrijeme njegove karijere. Svake smo sezone dobivali malo pohvala ili ih uopće nismo dobivali za pobjede, ali jako nas se kritiziralo kada bismo izgubili. Michael je mogao gađati 6/24, imati pet izgubljenih lopti, a u očima medija i publike koji su ga obožavali i dalje je bio Jordan koji ne griješi", pojasnio je tada Pippen.

Kopirati
Drag cursor here to close