Nakon isključenja izbornika

Petrucci: Pozzecco to ne može raditi

"Uvijek morate da prihvatite rezultat. Sudačke greške su tu i uvijek će biti, a mi zbog toga nismo izgubili. Ni FIBA nije kriva. Rekao sam glavnom treneru i cijelom stručnom stožeru", pojasnio je Petrucci.
Sport / Košarka | 28. 08. 2023. u 10:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gianmarco Pozzecco je opet bio u elementu. Dvije tehničke pogreške u prvom poluvremenu, isključenje, pa onda način na koji on napušta parket. Pozdravio se sa svojim suigračima, protivničkim, grlio, ljubio, a onda opet pravio nered u tunelu. Italija je izgubila, Gianni Petrucci prvi čovjek saveza je reagirao i kritizirao samog Pozzecca.

"Razgovarao sam s cijelim stožerom. Stvari koje su se dogodile na utakmici protiv Dominikanske Republike ne smiju se događati, ne želim da ih vidim. Nismo izgubili zbog sudačkih pogrešaka, to je pogrešan mentalitet. Dominikanska Republika je zaslužila pobjedu, mi nismo zbog toga izgubili. Uvijek morate da prihvatite rezultat. Sudačke greške su tu i uvijek će biti, a mi zbog toga nismo izgubili. Ni FIBA nije kriva. Rekao sam glavnom treneru i cijelom stručnom stožeru, moramo da branimo reputaciju. Naš tim je pun pametnih ljudi, vidjeli ste kako su reagirali”, rekao je Petrucci te dodao:

"Ono što se dogodilo u nedjelju je mnogo drugačije od onoga što se dogodilo na EuroBasketu 2022. Gianmarco Pozzecco je izuzetna osoba sa svake tačke gledišta. On je shvatio, njemu je prvom bilo žao. Činjenica da sam ga uzdizao do danas je demonstracija poštovanja i naklonosti koje gajim prema njemu. Svi nas cijene, ili se barem nadam. Ali kad pređeš, ideš preko. Svjestan je onoga što je uradio, shvatio je jer je pametan čovjek. Njegov dobar stav doveo ga je do ovakvih reakcija. Ne želim reći da je Gianmarco jedini odgovoran, ali ovakve stvari se ne mogu dogoditi", zaključio je Petrucci.

Kopirati
Drag cursor here to close