Publika je uživala

Rekord u Manili, Kanada razbila Francusku

U dvorani je protiv Dominikanske Republike na tribinama bilo rekordnih 38,115 gledatelja. Do sada je najveća posjeta bila ona iz Sky Domea u Torontu 1994.
Sport / Košarka | 25. 08. 2023. u 18:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na kraju prvog dana Svjetskog prvenstva, najvažniji je bio rekord. Onaj koji su oborili gledatelji u Philippine Areni. Filipini jesu košarkaška država, danas su to još jednom potvrdili. U dvorani je
protiv Dominikanske Republike na tribinama bilo rekordnih 38,115 gledatelja.

Do sada je najveća posjeta bila ona iz Sky Domea u Torontu 1994. godine kada se na tribinama našlo 32,616 gledatelja u finalu. Nažalost po domaćine, na kraju je Dominikanska Republika bila bolja 81:81. Dvije minute prije kraja John Edu je pogodio jedno od dva slobodna bacanja za -2 Filipina.

I onda su domaćini stali. U toj samoj završnici su promašili jednu tricu, izgubili su jednu loptu, prekršajima nisu uspjeli omesti goste. Karl-Anthony Towns je potvrdio status zvijezde na ovom Mundobasketu. Na 26 poena je dodao deset skokova. Victor Liz je bio dobar (18 poena), Feliz je pored 12 poena imao šest skokova, osam asistencija. Jordan Clarkson jeste bio prvo ime Filipina s 28 poena, ali je šutirao iz igre 9/24.

U derbiju prvoga dana Svjetskog prvenstva za košarkaše Kanada je u Jakarti u susretu skupine H uvjerljivo nadigrala Francusku sa 95:65. Nakon izjednačenog prvog dijela tijekom kojeg su se
momčadi izmjenjivale u vodstvu, u nastavku je igrala samo Kanada. Proradio je šut kanadskih zvijezda koji su treću četvrtinu otvorile serijom 22-4 za bijeg na 65:44 i rješenje pitanja pobjednika.

Shai Gilgeous-Alexander odigrao je sjajnu utakmicu s 27 poena, 13 skokova i 6 asistencija, Kelly Olynyk je za pobjednike dodao 18, dok je Evan Fournier s 21 ubačajem bio najefikasniji kod Francuske.

Bez problema su prvi dan svoj posao odradili košarkaši Njemačke i Litve. Njemačka je sredila Japan 81:63 na krilima Moritza Wagnera (25 poena, 9 skokova). Litvanci su odradili rutinski posao kontra Egipta, krajnjih 93:67 to i potvrđuje.

Kopirati
Drag cursor here to close