Došao Nurkić, reprezentacija kompletna

Bećiragić: Fokusiramo se na svoje nedostatke

"Pokušat ćemo u narednom periodu nadograditi neke aspekte naše igre, te da ćemo do meča sa Crnom Gorom doći do optimalne forme i uigranosti" izjavio je Bećiragić.
Sport / Košarka | 06. 08. 2022. u 00:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon duže vremena, muška košarkaška reprezentacija BiH je kompletna. Izbornik Adis Bećiragić može odahnuti jer se pripremama priključio Jusuf Nurkić, centar Portland Trail Blazersa. Naravno, da je dolaskom Nurkića slika rostera reprezentacija potpuno drugačija i za nadati se da će tako biti do kraja priče u koju su uključene dvije utakmice kvalifikacija za SP, zatim pripreme i nastup na Eurobasketu.

Fokus je u ovom trenutku na dvije utakmice kvalifikacija, 24. kolovoza protiv selekcije Crne Gore, odnosno Francuske, tri dana kasnije. Kako je Bećiragić kazao u izjavi za agenciju Fena, prezadovoljan je pripremama i uvjetima na Vlašiću, zbog čega su košarkaši odlučili da se neće vračati u Sarajevo, već da će se do 11. kolovoza pripremati na ovoj bh. planini. Nakon toga će reprezentacija putovati na turnir u Estoniju.

"Prvi put smo kompletirani i nadamo se da ćemo početak Evropskog prvenstva dočekati u ovakvom sastavu i bez povreda. Više sam nego zadovoljan radom naših košarkaša koji su na pripreme došli u dosta dobroj formi. Pokušat ćemo u narednom periodu nadograditi neke aspekte naše igre, te da ćemo do meča sa Crnom Gorom doći do optimalne forme i uigranosti" izjavio je Bećiragić.

Kao što je poznato, u drugom krugu kvalifikacija za SP, BiH je na omjeru 3-3, koliko imaju Češka i Mađarska, dok Crna Gora ima 4-2. Realno, BiH teško može dostići Litvu i Francusku koje su na 5-1, ali bi eventualni trijumf protiv Crne Gore probudio nade da BiH može dohvatiti jedno od tri mjesta koja vode na završni turnir.

"Fokusiramo se na svoje nedostatke, jer u kratkom vremenu nas očekuje veliki broj utakmica i ne bi bilo moguće analizirati u detalje igru svakog protivnika pojedinačno, a potom na osnovu toga prilagođavati našu igru. Mi ćemo u svakom meču pokušati igrati košarku koju znamo igrati, tražit ću od igrača da daju svoj maksimum" objasnio je Bećiragić.

Kopirati
Drag cursor here to close