Nema Žižića i Bendera, ali je tu Jaleen Smith

Mulaomerović objavio spisak

Ono što je iznenadilo mnoge ljubitelje košarke u Hrvatskoj, jeste činjenica da je "Mula" izostavio Antu Žižića i Dragana Bendera.
Sport / Košarka | 03. 08. 2022. u 00:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izbornik košarkaške reprezentacije Hrvatske, Damir Mulaomerović objavio je popis igrača na koje računa za predstojeći Eurobasket. Na konferenciji za medije održanoj u Zagrebu izbornik Mulaomerović je objavio popis od 16 igrača koji će se se pripremati za Europsko prvenstvo, ali i pretkvalifikacijske utakmice za Euro 2025.

Pripreme počinju danas u Opatiji, no NBA igrači Bojan Bogdanović i Ivica Zubac mogu se priključiti treninzima tek 8. kolovoza. Ono što je iznenadilo mnoge ljubitelje košarke u Hrvatskoj, jeste činjenica da je "Mula" izostavio Antu Žižića i Dragana Bendera.

"Moja je odluka da u ovom trenutku prednost dam Zupcu, ali Žižić je i dalje tu. Mislim, to je isključivo moja odluka. Na "peticama" ćemo imati sada tri profila igrača. Tu je i mali Matković, koja je naša budućnost i dečko koji će to nositi dalje tko god bio izbornikom. On svojom energijom može igrati i na iskakanje i drugi tip košarke. Naravno, tu je i Šarić koji može i napadati i braniti na različite načine," pojasnio je Mulaomerović, Žižićev status. Što se tiče Bendera i tu je dao svoje objašnjenje.

"On je odradio dosadašnji dio priprema sasvim korektno, radi se o sjajnom momku. On je u svakom slučaju mladić koji će doći, "izlazi" iz dugačke ozljede, te je njemu razdoblje koje je proveo s nama, jako dobro došlo", pojasnio je hrvatski izbornik.

Hrvatska će na Eurobasketu igrati u skupini s Grčkom, Velikom Britanijom, Estonijom, Italijom i Ukrajinom. U pretkvalifikacijama za Eurobasket 2025, protivnici će biti Poljska i Švicarska.

Na spisku Damira Mulaomerovića se nalaze:
Roko Rogić, Lovro Gnjidić, Ivan Ramljak, Goran Filipović, Roko Prkačin, Mario Hezonja, Toni Perković, Karlo Matković, Mateo Drežnjak, Krunoslav Simon, Dominik Mavra, Pavle Marčinković, Bojan Bogdanović, Ivica Zubac, Dario Šarić, Jaleen Smith

Kopirati
Drag cursor here to close