Nakon poraza od Italije

Pešić: Najveći problem je bila obrana

"Zaslužena pobjeda košarkaška Italije. Odigrali su agresivnije, s mnogo više energije u odnosu na nas. Bili su čvršći u duelima. Mi nismo pogodili mnogo šuteva iz otvorenih pozicija, ali je najveći problem bila obrana", pojasnio je Pešić.
Sport / Košarka | 12. 09. 2022. u 17:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svetislav Pešić je takav trener. Nema euforije kad se pobjeđuje, nema tragedije kada se gubi. Tijekom cijelog prvog turnira je upozoravao medije u Srbiji da ne stvaraju veliku euforiju nakon svake nove pobjede. Sada je došao poraz od Italije koji je šokirao ne samo Srbiju već i dobrim dijelom sve one koje prate Eurobasket.

"Zaslužena pobjeda košarkaška Italije. Odigrali su agresivnije, s mnogo više energije u odnosu na nas. Bili su čvršći u duelima. Mi nismo pogodili mnogo šuteva iz otvorenih pozicija, ali je najveći problem bila obrana. Dozvolili smo rivalu mnogo lakih trojki i ofenzivnih skokova. Tako su stigli do samopouzdanja, koje ih je nosilo do pobjede. Talijani su većim dijelom meča igrali s niskom postavom, lopta se brzo kretala, bili su izuzetno raspoloženi za šut, ali je ključno što mi nismo igrali dovoljno agresivno u obrani. Mi smo im dozvolili da uđu u šuterski ritam, da na kraju stignu do zaslužene pobjede" naglasio je Pešić kojem je ovo jedan od neugodnijih poraza u trenerskoj karijeri te je dodao:

"Sada smo svi razočarani nakon poraza, ali to je sport, jednostavno, Italijani su u nokaut fazi, u jednom meču bili bolji. Ne želim da pričam o problemima koje smo imali, niti o ozljedama koje smo sanirali u hodu, jer bi ispalo da tražim alibi i da umanjujem pobjedu Italije. Vjerujem da ovi momci imaju svijetlu budućnost i pored poraza u osmini finala, bilo mi je zadovoljstvo da radim s njima", zaključio je Pešić čiji je status na klupi u ovom trenutku neizvjestan jer će ovaj posljednji poraz vrlo vjerojatno izazvati jači potres u KS Srbije.

 

Kopirati
Drag cursor here to close