Monaco pao u finišu pete utakmice

Olympiakos posljednji putnik na Final Four

Olympiakos će u polufinalu igrati protiv branitelja naslova Anadolu Efesa, dok će u drugom polufinalu igrati španjolski velikani Real Madrid i Barcelona.
Sport / Košarka | 05. 05. 2022. u 00:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grčki Olympiakos je posljednji klub koji se izborio za svoje mjesto na završnom Final Four turniru Eurolige kojem će domaćin biti Beograd od 19. do 21. svibnja. Momčad iz Pireja tek je u petoj neizvjesnoj utakmici slomila otpor Monaca 94:88. Momčad trenera Saše Obradovića je odigrala dobru utakmicu na vrućem parketu Pireja.

Rezultatski su gosti dobrim dijelom utakmicu kontrolirali, u drugoj četvrtini njihova prednost je u par navrata bila i jedanaest poena, ali nisu izdržali.Kostas Sloukas je poentirao za tri i vodstvo Olympikosa 89:83, dvije minute i pet sekundi prije kraja. Na drugoj strani Mike James uzvraća ludom tricom, nakon čega je Sloukas realizira dva slobodna.

U toj završnici trica ako je tako nazovemo, Tyler Dorsey je također jednu pogodio za nedostižnih 94:88. Sedam sekundi prije kraja susreta navijači su započeli slavlje misleći kako je dvoboj završio. Počela je bakljada, dvoranom su odzvanjali topovski udari, a navijači su utrčali na parket. Trebalo je neko vrijeme kako bi se parket ispraznio i odigrale preostale sekunde.

Grčki sastav su do pobjede predvodili Shaquielle McKissic s 18 koševa, Thomas Walkup sa 17, Tyler Dorsey sa 16 i Kostas Sloukas s 15 poena. U suparničkim redovima najefikasniji su bili Mike James s 24 i Yakuba Ouattara također sa 15.

Olympiakos će u polufinalu igrati protiv branitelja naslova Anadolu Efesa, dok će u drugom polufinalu igrati španjolski velikani Real Madrid i Barcelona.

Barcelona je u četvrtfinalu s 3-2 bila bolja od münchenskog Bayerna, Real Madrid je s 3-0 u pobjedama porazio Maccabi Tel Aviv, dok je Anadolu Efes s 3-1 slavio protiv Armani Milana.Polufinalni susreti na rasporedu su 19. svibnja, a susret za 3. mjesto i finale dva dana kasnije.

Zanimljivo, samo nekoliko sati ranije nogometaši Olympiakosa osigurali su 47. naslov prvaka, pa će ovo sasvim sigurno biti duga noć u Pireju.

Kopirati
Drag cursor here to close