Svijet košarke u šoku

Od Milojevića se oprostili Steve Kerr, Adam Silver

Vrlo brzo su se oglasili mnogi, što suigrači, što treneri, što prijatelji. Naravno i prvi čovjek NBA lige Adam Silver.
Sport / Košarka | 18. 01. 2024. u 00:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Košarkaški svijet je ostao u šoku. Dejan Milojević nekadašnji košarkaš, trener, član trenerskog staffa Golden State Warriorsa je preminuo od posljedica srčanog udara. Imao je samo 46 godina. Milojević je doputovao sa svojom ekipom u Salt Lake City, Warriorsi su trebali igrati protiv Utah Jazza. Milojeviću je pozlilo na klupskoj večeri, prebačen je u bolnicu, operiran, ali se nije oporavio od srčanog udara. Vrlo brzo su se oglasili mnogi, što suigrači, što treneri, što prijatelji. Naravno i prvi čovjek NBA lige Adam Silver.

"NBA oplakuje iznenadnu smrt pomoćnog trenera Golden State Dejana Milojevića, voljenog kolege i dragog prijatelja mnogih u svjetskoj košarkaškoj zajednici. Pored osvajanja NBA prvenstva 2022. u svojoj prvoj sezoni s Warriorsima i mentorstva nekim od najboljih igrača na svijetu, Dejan je imao odličnu međunarodnu igračku karijeru i bio je istaknut trener u svojoj rodnoj Srbiji. Iskreno saučešće upućujemo njegovoj supruzi Nataši, njihovoj deci Nikoli i Maši i ekipi Golden State u ovom tragičnom trenutku", stoji u poruci Adama Silvera.

Članovi stručnog stožera, bolje rečeno dijela staffa Golden State Warriorsa su od prvog trenutku dolaska u bolnicu bili uz Milojevića.

"Ovo je šokantan i tragičan udarac za sve koji su povezani s Warriorsima i nevjerojatno težak trenutak za njegovu obitelj, prijatelje i sve nas koji smo imali nevjerojatno zadovoljstvo raditi s njim. Osim što je bio sjajan košarkaški trener, Dejan je bio jedno od najpozitivnijih i najljepših ljudskih bića koje sam ikad poznavao, netko tko je svojom strašću i energijom unosio radost i svjetlost u svaki dan. Tugujemo s i za njegovom suprugom Natašom i njihovom djecom Nikolom i Mašom. Njihov gubitak je nesaglediv. Potpuno smo skrhani Dejanovom iznenadnom smrću", izjavio je head coach Golden Statea, Steve Kerr.

Kopirati
Drag cursor here to close