Počela nova sezona

Nurkić presudio Warriorsima, Jokić krenuo u svom stilu

Jusuf je u tradeu stigao iz Portlanda i bolje otvaranje sezone nije mogao zamisliti. Poeni za pobjedu, double - double učinak 14 poena, 14 skokova za 28 minuta na parketu uz šut 5/8 iz igre.
Sport / Košarka | 25. 10. 2023. u 09:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Utakmicom između aktualnih prvaka, Denver Nuggetsa i LA Lakersa, otvorena je nova sezona u NBA ligi. Uobičajena ceremonija bila je uvod. Prstenovi su se podijelili, pa su onda Nuggetsi nastavili tamo gdje su stali. Uglavnom Lakersi nisu imali neke šanse.

Od početka utakmice su bili u zaostatku, na kraju prve četvrtine 14 poena, na poluvremenu devet, na ulasku u posljednju četvrtinu sedam. Nakon poena Jamesa za 103:96, nešto više na pet minuta do kraja, Denver je odgovorio serijom 10:3, na kraju je bilo 119:107.

Video: Denver - Lakers 

Nikola Jokić je odmah na startu ostvario triple - double u koji je ugradio 29 poena, 13 skokova i 11 asistencija. Sa 106 triple - doublea u karijeri, Jokić se na vječnoj ljestvici sada potpuno približio upravo LeBronu koji ih, kao i Jason Kidd, ima 107. Jamal Murray je postigao 21 poen, Kentavious Caldwell-Pope 20. Kod Lakersa je jedini preko dvadeset uspio postići LeBron James (21), Taurean Prince je ubacio 18, Anthony Davis 17 poena.

"Sjajno otvaranje sezone. Bilo je dosta emocija, razmišljao sam o svom ocu. Razmišljao sam i o svom ocu, samo bih volio da je ovdje", rekao je trener Michael Malone.

Za razliku od ove utakmice, druga koja je igrana između Golden State Warriorsa i Phoenix Sunsa je očekivano bila otvorena do kraja.Glavnu rolu u završnici na kraju je imao Jusuf Nurkić.

Booker je dijelio asistencije u završnici utakmice, jednu lopta je završila u rukama Nurkića koji je poentirao za 108:104, deset sekundi prije kraja i trijumf Sunsa. Jusuf je u tradeu stigao iz Portlanda i bolje otvaranje sezone nije mogao zamisliti. Poeni za pobjedu, double - double učinak 14 poena, 14 skokova za 28 minuta na parketu uz šut 5/8 iz igre.

Devin Booker je bio nezaustavljiv, 32 poena, u posljednjih 70 sekundi tri super važne asistencije. Prvo je pronašao Josha Okokiea na trici za 103:99, a nakon pogođenih slobodnih bacanja Stephena Curryja za 103-101 Booker je ponovno pronašao otvorenog suigrača na trici, ovog puta Erica Gordona za 106:101.

Curry je uzvratio tricom za 106-104 pola minute prije kraja, ali u posljednjem napadu Sunsa Booker je opet pronašao rješenje, ovoga puta asistencijom za Jusufa Nurkića iz picka.

Video: Golden State vs Phoenix 

Uz Bookera, kod Sunsa se istaknuo Kevin Durant a 18 poena i 11 skokova, dok su najefikasniji kod Warriorsa bili Stephen Curry s 27 i Klay Thompson s 15. Dario Šarić je na parketu proveo 20 minuta i u tom periodu upisao 7 poena, 7 skokova i 1 asistenciju uz slabi šut iz igre 3-11.

Kopirati
Drag cursor here to close