Holiday u Portland, Lillard u Milwaukee

Veliki trade, Nurkić na kraju završio u Phoenixu

U ovom tradeu našao se i reprezentativac BiH Jusuf Nurkić koji sada otvara novo poglavlje NBA karijere. Nurkić je otišao u Phoenix, a u suprotnom pravcu je otišao Deandre Ayton.
Sport / Košarka | 28. 09. 2023. u 00:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovo je na kraju bio jedan od onih tradeova koji bi mogao mijenjati tijek NBA lige u budućnosti. Trade u koji su bila uključena tri kluba. Portland Trail Blazers, Milwaukee Bucksi i Phoenix Sunsi. U glavnoj ulozi je bio Damian Lillard kojeg su mediji gurali u Miami, Toronto, još neke ekipe, a on će na kraju karijeru nastaviti u Milwaukee Bucksima kod Giannisa Antetokounmpa koji je tako dobio suigrača koji je u karijeri odigrao 769 utakmica regularne sezone s prosjekom od 25,2 poena, 6,7 asistencija i 4,2 skoka.

Međutim, kada klubovi trguju igrači se tu ništa ne pitaju. Tako je Buckse napustio Jrue Holiday, košarkaš koji je prošle sezone završio u najboljoj defenzivnoj petorici lige. Holiday ide u Portland gdje će praviti društvo Scootu Hendersonu, Anferneeju Simonsu i Shaedonu Sharpeu.

U ovom tradeu našao se i reprezentativac BiH Jusuf Nurkić koji sada otvara novo poglavlje NBA karijere. Nurkić je otišao u Phoenix, a u suprotnom pravcu je otišao Deandre Ayton. Ovo za Jusufa svakako nije loše s obzirom na to da odlazi u ekipu koja se projektira kao mogući prvak.

Tamo ga između ostalih čekaju velike zvijezde Kevin Durant, Devin Booker, Bradley Beal. Pitanje je samo minutaže. Jusuf je imao problema s ozljedama, ali je još uvijek na double-double prosjeku, lani je za 26,8 minuta imao 13,3 poena, 9,1 skok i 2,9 asistenciju.

Njegov ugovor traje isto kao i Aytonov, do ljeta 2026., ali je dvostruko manji. Blazersi su još u ovom tradeu dobili Toumanija Camaru te prvi pick Bucksa na draftu 2029. godine, dok Sunsi pored Nurkića čekaju Graysona Allena, Nassira Littlea i Keona Johnsona. Phoenix je dugoročno uštedio nešto novca, ali su se u klubu očigledno željeli riješiti pritiska kojeg im je donosila činjenica da Ayton nikada nije opravdao izbor prije Luke Dončića.

Kopirati
Drag cursor here to close