Krenulo je

Nurkić mučio Jokića u povratničkoj utakmici NBA prvaka

Naš košarkaš je na terenu proveo 16 minuta koje je iskoristio na izuzetno kvalitetan način.
Sport / Košarka | 11. 10. 2023. u 08:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Košarkaši Denver Nuggetsa pobijedili su u Phoenixu u prijateljskoj utakmici ekipu Sunsa rezultatom 115:107, a svoju rolu u ovom meču imao je i reprezentativac Bosne i Hercegovine Jusuf Nurkić.

Naš košarkaš je na terenu proveo 16 minuta koje je iskoristio na izuzetno kvalitetan način. Bio je četvrti strijelac svog tima s 10 poena (1/4 šut iz igre, 8/8 slobodna bacanja). Uz to je dodao četiri skoka i dvije asistencije.

Nurkić je dodatnu motivaciju imao i zbog toga što je protiv sebe imao srbijanskog košarkaša Nikolu Jokića koji je nakon točno 120 dana odigrao prvu utakmicu za Denver poslije proslave titule prvaka.

Vidjelo se to i na samom otvaranju meča kada je Nurkić u igri jedan na jedan izuzetno dominantno postigao poene protiv Jokića, a upravo taj potez je izazvao mnogo pažnje na društvenim mrežama.

Jokić je na kraju igrao minutu više od Nurkića, ali je postigao samo devet poena te imao tri skoka i dvije asistencije.

Inače, Denver je bolje ušao u susret i imali su malu prednost tijekom prve četvrtine. Ona je rasla kako se približavao kraj prvog poluvremena koje je završeno rezultatom 55:48.

I u trećoj dionici Nuggetsi nisu apsolutno dopuštali domaćinima da im ugroze pobjedu pa su na kraju došli do zasluženog trijumfa bez veće drame u završnici.

Najbolji kod Denvera bio je Strawther s 20 poena, dok je Okogie bio najefikasniji kod Phoenixa sa 17.

Kopirati
Drag cursor here to close