Zbog greške mogu propustiti doigravanje

VIDEO I NBA liga priznala: Miami je oštećen

Zbog ovog poraza Indiana je ostala na šestom mjestu Istoka, posljednjoj poziciji koja izravno vodi u doigravanje, dok je Miami sada pao na osmu poziciju i kako sada stvari stoje, put u Playoff morat će tražiti preko play-in turnira
Sport / Košarka | 10. 04. 2024. u 00:35 Robert Rezo

Tekst članka se nastavlja ispod banera

NBA liga oglasila se službenim priopćenjem i obznanila javnosti greške koje je sudački trojac počinio prošlog vikenda u susretu Indiana Pacersa i Miami Heata. Dvije kardinalne greške, koje su koštale Miami eventualne pobjede i poziciju koja vodi u doigravanje. No, zbog sudačkih propusta upitno je hoće li Heat igrati završnicu sezone.

Naime, Indiana je u tom susretu slavila tijesnim rezultatom 117:115, a suci su u posljednjoj minuti utakmice dosudili krivi prekršaj te propustili dosuditi drugi koji je bio očit, a sve to na štetu Miamija.

Prvo nisu dosudili čisti prekršaj 55 sekundi do kraja. Bek šuter Miamija, Tyler Herro, šutirao je za tri poena kada ga je faulirao T. J. McConnell, igrač Pacersa. Druga situacija se dogodila na 17 sekundi prije završetka utakmice, kada je dosuđen prekršaj Bamu Adebayu, centru Heata, nad Indianinim Mylesom Turnerom, koji nije postojao.

NBA je u svom izvješću, iznesenim u ponedjeljak, rekao da je Adebayo "ostvario čist kontakt s loptom, istovremeno s Herrom … usputnim kontaktom rukom s loptom izbivši je Turneru iz ruke."

Inače, košarkaške ekipe imaju pravo jednom pozvati "challenge" kojim žele utjecati na to da suci ponovno pregledaju situaciju i eventualno promijene odluku, ali Miami je svoj neuspješno potrošio početkom posljednje dionice utakmice.

Video: Indiana - Miami 

Zbog ovog poraza Indiana je ostala na šestom mjestu Istoka, posljednjoj poziciji koja izravno vodi u doigravanje, dok je Miami sada pao na osmu poziciju i kako sada stvari stoje, put u Playoff morat će tražiti preko play-in turnira, na kojem sudjeluju momčadi od 7. do 10. pozicije iz svake konferencije.

Da suci nisu donijeli pogrešne odluke u ključnim trenucima utakmice, a da je Miami uspio ostvariti pobjedu, sada bi bili šesti i imali sigurno mjesto u završnici sezone. Ovako, svoj će put vrlo vjerojatno tražiti kroz play-in, koji se igra sljedeći tjedan.

Kopirati
Drag cursor here to close