Od 15. svibnja

NBA igračima 25 posto manje plaće

Najbolja košarkaška liga svijeta je u mirovanju već više od mjesec dana, a igrači će posljednju punu ratu svog godišnjeg ugovora dobiti 1. svibnja. Svaka sljedeća isplata bit će umanjena za 25 posto.
Sport / Košarka | 18. 04. 2020. u 07:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema planu koji su dogovorili vodstvo NBA lige i Udruge NBA igrača, najboljim košarkašima svijeta će se od 15. svibnja početi isplaćivati plaće umanjene za 25 posto, objavio je u petak američki ESPN pozivajući se na neimenovane izvore.

Najbolja košarkaška liga svijeta je u mirovanju već više od mjesec dana, a igrači će posljednju punu ratu svog godišnjeg ugovora dobiti 1. svibnja. Svaka sljedeća isplata bit će umanjena za 25 posto, piše Hina.

Ovaj plan će služiti poput založnog računa. Novac će biti zadržan i ovisno o tome hoće li i koliko utakmica biti otkazano, igračima će novac biti vraćen. NBA igrači bi po otkazanoj utakmici izgubili oko 1 % iznosa svog godišnjeg ugovora. Zadržavanje dijela plaća spriječit će scenarij u kojem bi igrači ostali bez ikakvih prihoda tijekom nekoliko razdoblja, ako bi NBA liga odlučila otkazati veći dio ili sve preostale utakmice u osnovnom dijelu sezone.

Zasad još nema vijesti o mogućem otkazivanju utakmica, a vodstvo igračkog sindikata je svojim članovima poručilo da bi se 15. lipnja moglo znati hoće li biti otkazivanja utakmica.

 

Kopirati
Drag cursor here to close