Po prvi put u povijesti

NBA Cup je posložen do kraja

Na temelju prošlosezonskih rezultata izvučeno je šest skupina po pet momčadi, tri iz Istočne konferencije i tri iz Zapadne konferencije. Svaka momčad će igrati dva puta kod kuće i dva puta u gostima na turniru...
Sport / Košarka | 11. 07. 2023. u 01:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mijenja se svijet NBA lige. Po prvi put u povijesti imat će u narednoj sezoni NBA cup. Osim za tradicionalni šampionski prsten i trofej Larryja O'Briena, svih 30 ekipa igrat će i poseban turnir unutar sezone koji su Amerikanci prozvali In-Season Tournament, a zapravo se radi o kupu kakvi se igraju u brojnim sportovima po cijelom svijetu.

NBA povjerenik Adam Silver rekao je da su dužnosnici lige raspravljali o toj ideji 15 godina prije nego što je došlo do formata inspiriranog nekim europskim nogometnim natjecanjima.

"Ovo je savršena prilika za globalnu ligu poput NBA", rekao je Adam Silver, koji je ipak izdao upozorenje u nadi da će navijači biti strpljivi dok novo natjecanje počinje. "Potrebno je malo vremena da se uspostavi nova tradicija. U cijelom sportu vidimo nove inovacije i došlo je vrijeme za ovaj turnir unutar sezone."

Svih 67 utakmica iz obje faze izvansezonskog turnira računat će se u poredak regularne sezone, ali ne i finale.

Svi će klubovi nastaviti igrati po 82 utakmice regularne sezone u sezoni 2023.-2024. Na temelju prošlosezonskih rezultata izvučeno je šest skupina po pet momčadi, tri iz Istočne konferencije i tri iz Zapadne konferencije. Svaka momčad će igrati dva puta kod kuće i dva puta u gostima na turniru, igrajući sa svakim protivnikom u skupini jednom. Ove utakmice će se igrati utorkom i petkom u studenom počevši od 3. studenoga.

Plasman u nokaut fazu izborit će šest pobjednika skupina i dvije momčadi koje su ostvarile najbolji postotak pobjeda u svojim skupinama, a nisu bile prve. Sve utakmice u nokaut fazi, uključujući i finale, igrat će se na jednu pobjedu. Svaki igrač u pobjedničkom timu turnira dobit će 500.000 dolara. Nagradni fond turnira bit će oko 16 milijuna eura.

Skupine:
Skupina A (Istok): Philadelphia, Cleveland, Atlanta, Indiana, Detroit
Skupina B (Istok): Milwaukee, New York, Miami, Washington, Charlotte
Skupina C (Istok): Boston, Brooklyn, Toronto, Chicago, Orlando
Skupina D (Zapad): Memphis, Phoenix, LA Lakers, Utah, Portland
Skupina E (Zapad): Denver, LA Clippers, New Orleans, Dallas, Houston
Skupina F (Zapad): Sacramento, Golden State, Minnesota, Oklahoma City, San Antonio

Kopirati
Drag cursor here to close