Nešto poput Kupa...

Finale prvog NBA turnira 9. prosinca

Prvi NBA turnir u sezoni završit će polufinalom i finalom u Las Vegasu, javlja ESPN u srijedu. Polufinale je na rasporedu 7. prosinca, a finale 9. prosinca...
Sport / Košarka | 06. 07. 2023. u 10:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kao što je poznato od ranije, NBA i Nacionalna udruga košarkaša (NBPA) postigli su okvirni dogovor o kolektivnom ugovoru.
Najznačajniji dodatak ugovora je turnir unutar sezone na kojem bi se natjecalo osam momčadi. a igrale bi se na neutralnom turniru, najvjerojatnije u Las Vegasu.

Te bi se utakmice računale u regularni dio sezone, što znači da bi finalist odigrao 83 utakmice. Najbolji igrači i treneri mogli bi dobiti dodatne nagrade. Sada su procurile informacije o tome kakav će sustav takmičenja biti, gdje će se igrati...

Prvi NBA turnir u sezoni završit će polufinalom i finalom u Las Vegasu, javlja ESPN u srijedu. Polufinale je na rasporedu 7. prosinca, a finale 9. prosinca, a statistika s natjecanja, s izuzetkom utakmice za naslov, vodit će se kao dio regularne sezone.

NBA će u subotu otkriti detalje događaja u Mandalay Bay Resort and Casinu u Las Vegasu, u sklopu NBA Con fanfesta koji se održava na mjestu ljetne lige.

Neki detalji o formatu turnira ranije su objavljeni kada su objavljeni i detalji kolektivnog ugovora i između lige i igrača. Timovi će biti podijeljeni u šest skupina, tri po konferenciji, ne nužno prema diviziji. Tijekom grupne faze, svaki će klub odigrati dvije utakmice kod kuće i dvije utakmice u gostima.

Šest pobjednika skupina i dva ‘wild carda‘ plasirat će se u četvrtfinale. Igrači koji će sudjelovati na turniru navodno će dobiti po 500.000 dolara.

Kopirati
Drag cursor here to close