Hansel Emmanuel

Jednoruki tinejdžer osvaja košarkaški svijet, u izgledu i NBA liga

Videozapisi njegovih nevjerojatnih atletskih sposobnosti postali su viralni, a prati ga i bodri preko 500 000 korisnika Instagrama, ali i mnoge osobe iz svijeta košarke.
Sport / Košarka | 28. 07. 2021. u 15:22 R. I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U dobi od šest godina Hansel Emmanuel (17) izgubio je lijevu ruku u tragičnoj nesreći u svojoj domovini Dominikanskoj Republici.

Nakon što je na njega pao zid i dječačić satima bio zarobljen, morali su mu amputirati ruku.

Njegova teška ozljeda i njezine posljedice nisu mogle zaustaviti Emmanuelovu volju za životom, ali ni njegove sportske ambicije. Od ove godine pohađa srednju školu u Kissimmeeju (Florida), gdje ujedno radi na svojoj nevjerojatnoj košarkaškoj karijeri.

Što ga pokreće, Emmanuel sam objašnjava: "Samo želim da moja obitelj bude ponosna na mene i nastavit ću naporno raditi na tome."

Videozapisi njegovih nevjerojatnih atletskih sposobnosti postali su viralni, a prati ga i bodri preko 500 000 korisnika Instagrama, ali i mnoge osobe iz svijeta košarke.

Čak je i NBA legenda Shaquille O'Neal (49) uočio Hanselov nevjerojatni talent - i pozvao da se za mladog košarkaša osigura mjesto na fakultetu.

"Neke je najbolje srednjoškolske košarkaše ostavio iza sebe igrajući jednom rukom, a još uvijek nema ponuda za fakultet. Za mene potpuno neshvatljivo", kazao je O'Neal.

Nije samo četverostruki NBA prvak O'Neal onaj koji očekuje sjajnu karijeru za Emmanuela. Neki se čak nadaju i da će ući u najbolju košarkašku ligu na svijetu...

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 

Objavu dijeli Hansel Enmanuel (@enmanuelhansel)

Kopirati
Drag cursor here to close