Real kao da ne može izgubiti

Musa, Hezonja i staro društvo prvaci Europe

Chacho je zabio tricu kad treba, Llull je pogodio presudna dva poena, tri sekunde prije kraja. Jedina dva poena u finalnom susretu. I ne zaboravite, Olympiacos je imao 78:72, dvije minute 13 sekundi prije kraja.
Sport / Košarka | 21. 05. 2023. u 21:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Real Madrid je prvak Europe u košarci. Real koji je nakon prve dvije utakmice play offa bio na koljenima. Kad je Partizan dobio drugu utakmicu, samo netko dobro hrabar je mogao reći kako će Real otići do kraja. Taj čudni Real i njihov trener Chus Mateo koji je u jednom trenutku serije protiv Partizana postavio zonu, kao posljednju slamku spasa. 

Obranu koja je ispostavilo se dovela Real do kraja, do jedanaeste titule. I neumorna družina Rudy Fernandez, Sergio Lull, Chacho Rodríguez. Posebno Chacho koji je odigrao fenomenalno finale, polufinale, onu petu utakmicu protiv Partizana.

Uostalom, Chacho je zabio tricu kad treba, Llull je pogodio presudna dva poena, tri sekunde prije kraja. Jedina dva poena u finalnom susretu. I ne zaboravite, Olympiacos je imao 78:72, dvije minute 13 sekundi prije kraja. Sloukas i Vezenkov su promašili po jednu tricu, Fall nije pogodio za dva, dok je posljednja lopta bila u rukama Sloukasa. Nije pogodio. Onu protiv Fenerbahčea jeste, ovu nije. Baš kao i Punter protiv Reala.

I kada se pogleda statistika, može se reći kako je svaki igrač Reala dao na određeni način obol ovoj tituli. Chacho je na 15 poena, dodao 9 asista, Tavares na 13 poena 10 skokova, Hezonja je postigao 12 poena, pa onda jedan Fabien Causer 11. Džanan Musa je u prvoj sezoni kao igrač Real Madrida osvojio titlu prvaka Europe, u finalu je pogodio dvije trice.

Na drugoj strani je Sasha Vezenkov ostao na 29 poena, ali je forsirao šut za tri poena (2/8), za razliku od Isaiah Canaana koji je promašio jednu (5/6) te je ostao na 21 poenu. Treba još spomenuti McKissicka s 14 poena.

Kopirati
Drag cursor here to close