Obavio sjajan posao u obrani

Marca: Hezonja je progutao ponos, ali i Mirotića

"Na kraju je zadatak koji nitko nije htio briljantno odradio Hezonja. On je progutao ponos i za momčad postao onaj koji je progutao i Mirotića", pišu mediji u Španjolskoj
Sport / Košarka | 20. 05. 2023. u 10:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Real Madrid je izborio plasman u finale Eurolige. U polufinalu je savladao Barcelonu 78:66, a jednu od važnijih uloga imao je i hrvatski reprezentativac Mario Hezonja. Hezonja je za Real protiv svog nekadašnjeg kluba postigao 14 poena, imao devet skokova te dvije ukradene lopte, ali je puno važniji posao napravio u obrani. S obzirom da je čuvao Nikolu Mirotića.

Mirotić je uspio postići samo tri poena, šut 1/10 iz igre, 0/7 za tricu. Španjolski sportski mediji najveće zasluge za to daju upravo Mariju Hezonji.

Marca je u tekstu u kojem brojčano i opisno ocjenjuje igrače Hezonji dala 8, po čemu je drugi najbolje ocijenjeni kod Reala, iza Tavaresa. Mirotiću je pak dala 0. U obrazloženju piše: "Hezonja je jednostavno bio Super Mario u ovom El Clasicu. Osim što je ostao na samo jedan skok od double-doublea, odigrao je fenomenalnu obranu na Mirotiću. Hrvatska četvorka je i u ovoj velikoj utakmici potvrdila svoju evoluciju.

Od sjajnog, ali klinca sklonog velikim oscilacijama na početku karijere, do fajtera za najveće mečeve. U kojima se baca za loptu u kut terena, tuče s pod košem i odlučuje u napadu. Njegovih 14 poena i 9 skokova bili su zlatni Realu." Što se tiče Mirotića, Marca piše da je utakmica za nulu bila "najgora partija njegove karijere u najgorem trenutku, a za to je zaslužan Hezonja koji mu nije dao disati."

U komentaru utakmice Marca također hvali Hezonju: "Bez ozlijeđenih i suspendiranih Decka, Yabuselea i Cornelieja, bilo je veliko pitanje tko će čuvati Mirotića. Na kraju je zadatak koji nitko nije htio briljantno odradio Hezonja. On je progutao ponos i za momčad postao onaj koji je progutao i Mirotića."

Kopirati
Drag cursor here to close