Novo iskušenje za bh košarkaše

Musa: Francuzi se žele revanširati za poraz u Sarajevu

"Oni će htjeti da se revanširaju za ono što se dogodilo u Sarajevu. Znamo da će ući jako u utakmicu, ali i mi ćemo isto tako pokušati odgovoriti na sve zadatke koje ispred nas postavi selektor Adis Bećiragić", naglasio je Musa.
Sport / Košarka | 06. 09. 2022. u 10:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nitko nije mogao očekivati da će nakon tri odigrana susreta u skupini kakva jeste, BiH imati omjer pobjeda i poraza 2-1 te da će kolo prije kraja tražiti priliku da protiv jake Francuske potvrdi prolaz u osminu finala Eurobasketa.

Međutim, utakmica protiv Slovenije je puno toga promijenila, čak i više nego ona kontra Francuske nekoliko dana prije početka završne smotre. Mediji pričaju u superlativima, svi imaju riječi hvale za košarkaše BiH koji nakon dugo vremena nisu bili u ovakvoj situaciji. Jer samopouzdanje raste, igra je sve bolja, samim tim i očekivanja su porasla, a protivnicu su i dalje jaki. Danas prvi Francuska. Iako ne briljira, to je ipak Francuska. Tu su još uvijek Fournier, Gobert, Yabusele, trojka s prosjekom većim od deset poena po susretu.

"Oni će htjeti da se revanširaju za ono što se dogodilo u Sarajevu. Znamo da će ući jako u utakmicu, ali i mi ćemo isto tako pokušati odgovoriti na sve zadatke koje ispred nas postavi selektor Adis Bećiragić. Nadamo se pobjedi jer u svakoj utakmici idemo jako i na pobjedu", izjavio je Musa. Njegov suigrač, Amar Gegić će dodati:

"Pristup meču se može ponoviti. Pristup utakmici nikada neće biti problem, otkako smo došli na EP imamo pristup onako kako dolikuje reprezentaciji BiH da se uđe maksimalno ne 100% već 120%. Protiv Francuske će biti skroz drugačiji meč i to svi moramo znati. Mi smo malo čudan narod i danas očekujemo da pobijedimo Francusku i da možda idemo na medalju.Spremni dočekujemo Francuze i nadam se dolazimo do nove pobjede.

Dat ćemo sve od sebe i vidjet ćemo da hoće li to dovoljno biti. I oni su pobijedili Mađare se da se dižu i bolju košarku igraju, ali u većini slučajeva kada pobjeđujemo mi se bavimo sobom i tako treba da radimo i u ovom trenutku. Dat ćemo sve od sebe i mislim da pobjeda neće izostati, naravno u to da zdravi budemo čitavu utakmicu" dodao je Gegić.

Kopirati
Drag cursor here to close