Danas je protivnik Slovenija

Musa: Borimo se do kraja

"Slovenija ima veliki tim i pored Luke. Dobri su igrači i moramo da budemo spremni za sve njih. Izaći ćemo sa istom energijom kao protiv Njemačke i borićemo se do kraja", dodao je Musa.
Sport / Košarka | 04. 09. 2022. u 10:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon Mađarske i Njemačke slijedi najteži mogući protivnik na ovom Eubasketu, aktuelni europski prvak Slovenija. Veliki izazov za reprezentaciju BiH koja traži način, put za prolazak u osminu finala. To će biti jako teško pored Slovenije, kasnije Francuske i Litve. U prethodna dva susreta bh košarkaši su pokazali svoje dobre i loše strane. Njemačka je iskoristila svoju priliku pa je napravila ogroman preokret u trećoj četvrtini. Kao što bi to uradila većina, jakih reprezentacija, vrlo vjerojatno i Slovenija.

"Poštujemo svakog, ali se nikog ne plašimo. Znamo da je u skupini sve otvoreno i borićemo se protiv tog izazova. Autsajderi smo, prihvatamo tu ulogu, ali borićemo se do kraja i možemo da igramo košarku. Moramo da učimo iz grešaka i slijede nam baš teške utakmice. Ako riješimo naše probleme mislim da imamo šansu. Svaki meč je samo još jedna utakmica za nas. Slovenija ima veliki tim i pored Luke. Dobri su igrači i moramo da budemo spremni za sve njih. Izaći ćemo sa istom energijom kao protiv Njemačke i borićemo se do kraja", dodao je  Musa.

Kopirati
Drag cursor here to close