Korak do plasmana u drugi krug

Bećiragić: Mislim da svaki dan igramo sve bolje

"Mislim da svaki dan igramo sve bolje. Zašto je to tako. Ne znam, valjda što sam ja dobar trener a ondi dobri igrači" rekao je između ostalog izbornik Bećiragić nakon velike pobjede.
Sport / Košarka | 04. 09. 2022. u 20:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Senzacija u Kolnu. Košarkaška reprezentacija BiH je napravila senzaciju, podvig, u trećem susretu na Eurobasketu savladala je aktuelnog europskog prvaka Slovenju 97:93. I napravila dobar korak prema plasmanu u osminu finala, iz skupine koju su svi nakon žrijeba proglasili ono već uobičajno " skupinom smrti".

Nitko nije očekivao uspjeh u ovom susretu bez obzira na ono što smo ponudili kako u prvoj, tako i u drugoj četvrtini. Bio je prisutan strah, da će se ponoviti treća čevrtina, da će Dončić proraditi, da će se nešto iskomplicirati. Međutim, ništa se od toga nije dogodilo.

Roberson je igrao fenomenalno u napadu, Atić sjajan u oba pravca, Musa je pogodio jednu od važnijih trica, dok je Nurkić ostao na 12 poena. Izgleda nevjerojatno, ali je istinito. BiH je ubacila Sloveniji 97 poena, Nurkić je ostao na 12 ali je odradio ogroman posao pod košem. Posebna priča je Halilović koji je susret protiv europskih prvaka završio double - double učinkom 13 poena, 10 skokova

Video: Slovenia

Naravno, ne treba zaboraviti činjenicu da se bh košarkaši pogodili 15 trica, da su sakupili 45 skokova. Imali su sedam izgubljenih lopti više od Slovenaca, ali su opet slavili. Roberson je bio fenomenalan, pogodio je sedam trica, Musa je podigao realizaciju šuta iznad 50 posto, sve su to itekako važni statistički podaci. Međutim, najvažnije je da je reprezentacija igrala kao jedan pravi kolektiv.

Video: Press nakon utakmice 

" Ja sam rekao igračima. Ono što mi pokušavamo da napravimo nije normalno. Imamo izuzetno veliki nedostatak zajedno provedenog vremena. Tu je bilo deset igrača koji su zajedno, pa je onda došao Musa, što je opet neka druga priča. Onda se priključio Nurkić, pa sam onda ja došao, to su neke ja bih nazvao četiri komponente. I mi sve te četiri komponente trebamo da posložimo za dvadeset dana. Da igramo onako kako bi ja volio da igramo. Mislim da svaki dan igramo sve bolje. Zašto je to tako. Ne znam, valjda što sam ja dobar trener a ondi dobri igrači" rekao je između ostalog izbornik Bećiragić nakon velike pobjede.

Kopirati
Drag cursor here to close