Čeka se reakcija vodstva lige

Morant se hvalio pištoljem, mogao bi biti žestoko kažnjen

"Uzet ću si vremena da potražim pomoć i radim na učenju boljih metoda nošenja sa stresom te na svojoj dobrobiti", rekao je Morant.
Sport / Košarka | 07. 03. 2023. u 00:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novi val. Mladih igrača koji su već "uzeli" novce i koji su napravili puno do 25 godine. I sada već ne znaju što bi sa sobom kada su van parketa. Posljednji primjer je Ja Morant koji stvarno igra dobro ove sezone. U prve tri NBA sezone dvaput je bio All-Star, izabran je za rookieja godine, a lani i za igrača koji je najviše napredovao.

Ove sezone deveti je strijelac lige s prosjekom od 27.1 poena, a njegovi Memphis Grizzliesi drže drugo mjesto u Zapadnoj konferenciji. I sve bi bilo idealno, da Morant već duže vremena pleše po rubu. Vlastitom krivicom.

Prije nekoliko dana je optužen da je prošlog ljeta više puta udario tinejdžera u glavu i prijetio mu pištoljem, prema policijskim izvještajima do kojih je došao Washington Post. Sada se pojavila informacija kako je tijekom jednog noćnog provoda, u noćnom klubu uključio prijenos uživo na Instagramu, a u jednom je trenutku kameri pokazao pištolj. To je samo po sebi zabrinjavajuće, ali ne i zakonom zabranjeno. No problem je u tome što su Grizzliesi trenutačno na gostujućoj turneji, a snimka je nastala između utakmica u Denveru i Los Angelesu protiv Clippersa.

To su pojavljuje novi problem koji bi za Moranta mogao biti i veći. Jer ako je imao pištolj tijekom provoda onda ga je morao nositi sa sobom u avionu, osim ako ga naravno nije "sredio" u Los Angelesu.
Ako se zaista radi o pištolju koji je u Morantovu vlasništvu, to znači da je igrač nosio oružje i u klupski avion, što je prema NBA pravilima najstrože zabranjeno. NBA je otvorio istragu i ako se utvrdi da je to bio slučaj, Moranta čeka najmanje 50 utakmica suspenzije, što bi značilo da je za njega završena ne samo ova sezona nego i vjerojatno cijela kalendarska godina. Za sada je Morant udaljen od momčadi na barem dvije utakmice, od kojih su prvu Grizzliesi u nedjelju izgubili od LA Clippersa.

"Preuzimam potpunu odgovornost za svoje sinoćnje postupke", objavio je Morant u priopćenju, ispričavajući se svima kojih se sjetio. "Uzet ću si vremena da potražim pomoć i radim na učenju boljih metoda nošenja sa stresom te na svojoj dobrobiti", rekao je Morant.

Trener Grizzliesa Taylor Jenkins nije otkrio detalje razgovora koje je klub vodio s Morantom nakon incidenta ni koje uvjete treba ispuniti da bi se vratio u momčad. "Idemo dan po dan, nema određenog dana kad će se vratiti. Volimo ga, podržavamo i želimo ono što je najbolje za njega. Bit će nam teško bez njega, ali imamo odličnu skupinu igrača da ovo prebrodimo", rekao je Jenkins.

Kopirati
Drag cursor here to close