Šesta pobjeda zaredom

Memphis je hit sezone

"Volim biti taj koji će uzeti zadnji šut. Dobar je osjećaj znati kako mi suigrači vjeruju", poručio je Morant.
Sport / Košarka | 05. 01. 2022. u 11:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gledajući trenutačnu formu, rezultate i poredak, najveća priča dosadašnjeg dijela NBA lige je Memphis. Momčad koju vodi trener Taylor Jenkins, a na terenu predvodi Ja Morant iz utakmice u utakmicu igra sve bolje i nakon šeste uzastopne pobjede nalazi se na četvrtom Zapadne konferencije s omjerom 25:14. Grizzlies su do šestog trijumfa zaredom došli na parketu Rocket Mortgage Fieldhouse u Clevelandu.

Naravno Ja Morant je bio u glavnoj ulozi, ubacio je šest od svojih 26 poena u posljednjih 30 sekundi, računajući i šut za pobjedu.

"Volim biti taj koji će uzeti zadnji šut. Dobar je osjećaj znati kako mi suigrači vjeruju", poručio je Morant.

Jaren Jackson Jr. je postigao 22 poena, a Desmond Bane dodao 11 poena i sedam asistencija. Darius Garland je na drugoj strani utakmicu završio s 27 poena i 10 asistencija u povratku u postavu Clevelanda nakon što je propustio četiri utakmice u NBA-ovim zdravstvenim i sigurnosnim protokolima, dok je Jarrett Allen ubacio 22 poena uz 12 skokova.

Ipak, Cavaliersi su izgubili četiri od posljednjih pet utakmica. Sada im slijedi jako dugo gostovanje u kojem moraju odigrati šest utakmica.

Video: Memphis Grizzlies vs Cleveland Cavaliers Full Game Highlights 

Lakersi su savladali Sacramento 122:114 iako su gosti na pet minuta prije kraja utakmice imali pola koša prednosti. Međutim, kada se utakmica lomila Lakersi su napravili lijepu seriju 8:0 za dvadesetu pobjedu u sezoni kojom su napokon preskočili učinak od 50 posto.

Junak ekipe iz LA je još jednom bio LeBron James koji je ubacio 31 poen i tome dodao pet skokova i pet asistencija.Osim Jamesa, kod Lakersa se istaknuo i Malik Monk s 24 poena uz nekoliko važnih koševa u zadnjoj četvrtini. Kod Kingsa je najefikasniji bio De'Aaron Fox s 30 poena, a slijedio ga Buddy Hield s 26.

 

Fred VanVleet je s 33 poena uništio San Antonio, pratili su ga Gary Trent Junior (21) i Pascal Siakam (18). Raptorsi su bili sigurni 129:104.

Video: Sacramento Kings vs Los Angeles Lakers Full Game Highlights 

Julius Randle i RJ Barrett su sami sredili Indianu. Prvi se zaustavio na 32 poena, drugi na dva manje, obojica su kombinirano ubacili 62 poena, ostatak momčadi New Yorka 42 pobjeda. Pacersima nije pomogao ni Kiefer Sykes, koji je bio najbolji kod gostiju s 22 poena.

Rezultati:
Toronto - San Antonio 129:104
Cleveland - Memhis 106:110
New York - Indiana 104:94
New Orleans - Phoenix 110:123
LA Lakers - Sacramento 122:114

 

Kopirati
Drag cursor here to close