Tko je prijetio?

Mirotić neće u Partizan, prijetnje urodile plodom!

"Kako su u javnost dospjele informacije o daljem nastavku moje karijere u Partizanu, počele su prijetnje i uvrede, koje su me jako iznenadile jer ja nisam osoba koja će dijeliti ljude", napisao je Mirotić
Sport / Košarka | 22. 07. 2023. u 16:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kraj sage – Mirotić nastavlja karijeru ipak izvan granica Srbije. Puno se toga napisalo posljednjih dana, a istinu je ipak na kraju otkrio sam Crnogorac koji igra za reprezentaciju Španjolske. U jednom trenutku se činilo kako je Partizan uspio realizirati veliki transfer, međutim, tada kreću špekulacije o tome kako je Mirotić dobio prijetnje, kako jednostavno ne smije potpisati ugovor, kako prijetnje dolaze iz vrha države. Prvo se svojim saopćenjem oglasio Partizan u kojem između ostalog stoji:

"Kada su Barcelona i Nikola Mirotić obavili sve administrativne poslove, pristupilo se zvaničnim pregovorima tijekom kojih je klub prihvatio uvjete igrača. Ovim putem napominjemo da su se uvjeti nekoliko puta mijenjali, ali da je klub uvijek nalazio način da ih ispuni te je trogodišnji ugovor poslat Mirotiću. Paralelno s tim, u javnosti su se pojavile brojne informacije o tome da određene osobe prijete Nikoli Mirotiću i da postoji bojazan za njegovu sigurnost ako postane košarkaš Partizana

Predsjednik Mijailović, sportski direktor Savić i trener Obradović su nekoliko puta uvjeravali igrača da nema razloga za zabrinutost i da je više nego dobrodošao u Srbiju. Klub je odmah kontaktirao najviše državne organe kako bi i najsitnija sumnja bila otklonjena. Ovom prilikom, Partizan se zahvaljuje predsjedniku Republike Srbije, Aleksandru Vučiću koji je lično uputio poziv igraču i potvrdio da je sigurnost njega i njegove porodice garantirana u Srbiji i da su oni dobrodošli.

Ipak, iz klubu nepoznatog razloga, Nikola Mirotić nije odlučio da potpiše već dogovorene uvjete i Partizan je nakon određenog perioda čekanja prinuđen da odustane od angažiranja doskorašnjeg košarkaša Barcelone. Klub javno poziva Nikolu Mirotića da iz obaveza prema istini, a on je čovjek koji se bori za istinu, kaže tko su osobe koje su mu prijetile".

Nakon ovog saopćenja, oglasio se i sam Mirotić.

"Već tjednima izlaze najrazličitije informacije o meni i nastavku moje karijere. Mimo moje volje i želje, i bez moga znanja, a svakako daleko od istine, objavljuju se nasumično pisani tekstovi. Neki od njih su bili mašta i proizvoljni zaključci pojedinaca i medija i sve je to izazvalo veliku pažnju, koju moja obitelj i ja nismo željeli. Kako su u javnost dospjele informacije o daljem nastavku moje karijere u Partizanu, počele su prijetnje i uvrede, koje su me jako iznenadile jer ja nisam osoba koja će dijeliti ljude.

Odlučio sam da ne budem dio takve atmosfere i da ne želim ni sebe, ni svoju obitelj izlagati neugodnostima. Istine radi, moram reći da ni jedna prijetnja nije došla iz tabora Crvena zvezda i da s njima uvijek imam dobru komunikaciju i punu poštovanja. Također, želim podvući da moja želja da igram za klub iz Srbije nije uvjetovala nikakve financijske uvjete, niti bojama bilo kojeg kluba, već sam želio igrati u zemlji koju volim.

Zahvaljujem se Partizanu na ukazanom povjerenju i želji da budem dio njihove momčadi, ali sam ipak donio odluku da je za moju porodicu i mene najbolje da karijeru nastavim u nekom od europskih klubova izvan Srbije“, napisao je Mirotić. 

Kopirati
Drag cursor here to close