Zaboravili Mercedesa i Figuerou

Mediji u Srbiji ogorčeni: Sudački anonimusi iz Meksika i Portorika!

Dva naslova svjetskog prvaka tadašnja Jugoslavija je osvojila u Ateni i Indianapolisu. Na jednoj utakmici sudac je bio iz Dominikanske Republike, drugi put iz Portorika!
Sport / Košarka | 10. 09. 2023. u 21:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nije su puno čekalo, pa su u Srbiji odmah nakon utakmice osuli paljbu po sucima finalne utakmice.

OK, godinama već suđenje nije na nekom vrhunskom nivou barem kada su u pitanju takmičenja pod okriljem FIBA-e što je nekako i logično s obzirom na to da su oni najbolji u Euroligi i EuroCupu.
I nije suđenje bilo dobro niti u nekim drugim utakmicama Srbije na ovom turniru, ali "nepoznati suci" nisu bili veliki problem. Sada se između ostalog proziva FIBA koja je finale kako pišu "dodijelila nepoznatim sucima iz Meksika i Portorika da dijele pravdu u velikom finalu iako te dvije zemlje nisu baš pretjerano poznate po košarci". Podsjećamo, danas su u finalu suci bili Roberto Vasquez (Puerto Rico), Omar Bermudez (Meksiko) i Gatis Šalins (Latvija).

Ono čime su u Srbiji posebno bili zgroženi je prekršaj koji je dosuđen Aleksi Avramoviću nakon duela s kapetanom Njemačke Dennisom Schröderom četiri minute prije kraja treće četvrtine. Avramović je gledao u čudu, bacio se, tražio prekršaj u napadu, nakon što ga je Schröder zakačio nogom na trici, Bogdan Bogdanović dobacivao je psovke s klupe. Svetislav Pešić je čak u jednom trenutku pozvao time out, kako bi igrače upozorio da prestanu s komentiranjem suđenja.

Video: Njemačka - Srbija 

Ono što je zanimljivo, tadašnja FR Jugoslavija je 2002. godine u Indianapolisu osvojila zlato nakon što je u produžetku slomila otpor Argentine. U to vrijeme smo na parketu imali po dvojicu sudaca, Reynaldo Mercedes iz Dominikanske Republike je jedan uz Grka Pitsilkasa. Četiri godine ranije u Grčkoj, uz Izraelca Virovnika na parketu je bio Juan Figueroa iz Portorika. Tada je Jugoslavija bila bolja od Rusije dva razlike. 

Kopirati
Drag cursor here to close