Trener Denvera poslao poruku

Malone: Želimo stvoriti dinastiju

"Posljednji korak je kada od prvaka želite postati dinastija. Uradili smo nešto što ova franšiza nije učinila nikada, ali imamo mnogo mladih i talentiranih igrača u svlačionici", rekao je Malone.
Sport / Košarka | 13. 06. 2023. u 09:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bez obzira na to što su imaju Jokića, Aarona Gordona, Jamala Murraya, realno tko je vidio Denver na tronu. Rijetki, hrabri. Jer bez obzira na sve, ipak je to Denver. Pored takvih ekipa na Zapadu, pa onda na Istoku. Uostalom, ljudi nikada prije nisu bili prvaci.

Ali su kako se ono kaže obično, Nuggetsi išli iz utakmice u utakmicu. I nitko im nije došao ni blizu u play offu. Ukupno su izgubili četiri utakmice. Pogledajte rezultate Bullsa recimo iz devedesetih i sve će vam biti jasno.

Naravno, Nikola je bio tu kao igrač protiv kojeg se nije mogla igrati obrana ove sezone. Bilo koja. Zadivljujuća je lakoća kojom Jokić igra, a prosjek od 30,2 poena, 14 skokova, 7,2 asistencija i 1,4 blokada u finalnoj seriji uz 58,3% šute te 42,1% za tricu je nešto o čemu ne treba trošiti previše riječi. Michael Malone je kao trener radio vrhunski posao.

Tu je na klupi Nuggetsa od 2015. godine, dugo vremena je bio pomoćnik. I bio je pod pritiskom, ali je sjajno reagirao. U finalnoj seriji je vukao sjajne poteze. Od prve do posljednje.Tu su bili i ostali igrači uz Jokića, Jamal Murray, Porter, Caldwell-Pope...

"Sav naporan rad, sve ono što smo uložili, na kraju se isplatilo. Ne, ne želimo stati na ovome želim poručiti našim sjajnim navijačima. Želimo još titula", govorio je Malone na presici i onda se vratio u prošlost.

"Pat Riley je rekao nešto prije mnogo godina. Imao sam tu poruku u kancelariji na tabli kada sam bio trener u Sacramentu, ta poruka govori o evoluciji ove igre i kako idete od toga da ste nitko i ništa do početnika, i potom kako idete od početnika do pobjednika, a od pobjednika do kandidata za titulu. Posljednji korak je kada od prvaka želite postati dinastija. Uradili smo nešto što ova franšiza nije učinila nikada, ali imamo mnogo mladih i talentiranih igrača u svlačionici. Pokazali smo u ovom play offu, što možemo na velikoj pozornici."

Kopirati
Drag cursor here to close