Sjajni bek Portlanda

VIDEO I Lillard ubacio 71 poen, Jokić s 40 ostao u sjeni

Lillard je tako postao osmi igrač u povijesti NBA lige koji je postigao barem 70 poena, a s 32 godine na leđima najstariji je kojem je to pošlo za rukom. Ujedno je i jednini s 30 ili više godina koji se može pohvaliti takvim učinkom.
Sport / Košarka | 27. 02. 2023. u 10:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Fenomenalnu večer je imao Damian Lillard. Suigrač Jusufa Nurkića je protiv Hustona bio nezaustavljiv. Postigao je 71 poen, što je naravno rekord njegove karijere.

Lillard je tako postao osmi igrač u povijesti NBA lige koji je postigao barem 70 poena, a s 32 godine na leđima najstariji je kojem je to pošlo za rukom. Ujedno je i jednini s 30 ili više godina koji se može pohvaliti takvim učinkom. Lillard se u ranim satima ponedjeljka izjednačio Donovanom Mitchellom na vrhu ljestvice koja prikazuje košarkaše s najviše upisanih poena u tekućoj sezoni, a spomenimo i da mu je nedostajala jedna trica da izjednači NBA rekord Klay Thompsona iz 2018 godine.

Portland je slavio 131:114, Lillard je uspio pogoditi 13 trica, uz pomalo nestvarni šut 22-38, pritom je dodao po šest skokova i asistencija. Istovremeno, bek Portlanda je postao prvi igrač u povijesti NBA lige koji je u jednoj utakmici zabio više od 70 poena uz po pet skokova i asistencija te 10 ili više pogođenih trica.

Video: Sjajna večer Damiana Lillarda

U sjeni tog Lillardovog učinka ostao je 'nestvarni' triple-double kojeg je zabilježio Nikola Jokić u 134:124 pobjedi Denver Nuggetsa nad Los Angeles Clippersima nakon produžetaka. Jokić je ubacio 40 poena, a tome je pridodao 17 skokova, 10 asistencija i tri ukradene lopte i tako učvrstio Nuggetse na vodećem mjestu Zapadne konferencije.

Kod Clippersa najbolji je bio Kawhi Leonard s 33 poena, šest skokova, dva asista i blokadom, a Ivica Zubac nije nastupio zbog ozljede. Utakmica je odlučena u produžetku. U regularnom tijeku utakmice, George je pogodio dva bacanja, dok su zadnji napad imali Nuggetsi, ali je Brown promašio tricu. Na početku produžetka Murray i Porter Jr. su povezali po tricu, Jokić je dodao dva poena, pa je Denver otišao na nedostižnih 127:120.

Luka Dončić i društvo imali su čak 27 poena prednosti, ali Anthony Davis i LeBron James nisu se predavali i odveli su Los Angeles Lakerse do dramatične pobjede u Dallasu (108:111). Za domaći sastav sve je izgledalo idealno do druge polovice druge četvrtine kada se polako počela topiti njihova prednost. Do poluvremena su Lakersi već došli na -14, na kraju treće četvrtine zaostatak je bio -3, a onda je u napetoj posljednjoj dionici uslijedio potpuni preokret.

Anthony Davis bio je prvi strijelac susreta s 30 poena kojima je dodao 15 skokova i četiri asistencije. LeBron James je upisao 26 poena uz osam skokova i tri asista, dok je kod domaćeg sastava Luka Dončić imao učinak od 26 poena, devet skokova i pet asistencija, a najbliži mu je po učinku u momčadi bio Kyrie Irving (21p, 11s, 5a).

Kopirati
Drag cursor here to close