Dick Vitale

Legendarnom komentatoru treći put dijagnosticiran rak

Ova apsolutna legenda američkog sporta, još je u srijedu na svojem službenom Twitter profilu otkrio kako je bio podvrgnut jednoj operaciji, a testovi su naknadno pokazali kako se rak vratio.
Sport / Košarka | 13. 07. 2023. u 16:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dick Vitale je legendarni komentator i analitičar ESPN-a. Na početku svoju karijere je radio kao glavni trener na Sveučilištu Detroit od 1973. do 1977., a u jednom je trenutku, točnije na dvije godine preuzeo i NBA momčad Detroit Pistonsa. Uskoro će se na sceni pojaviti tv kuća ESPN, kojoj se priključuje sam Vitale ne sluteći da će postati legenda iste. 

Ogroman entuzijazam, strast, nekada kontroverzan, ali nikada dosadan. Počeo je s utakmicom Wisconsin - DePaul 1979. godine. Dugo vremena ljubitelji košarke slušaju njegove komentare u sklopu "Dick Vitale's Fast Break" emisije koja se emitirala srijedom navečer na ESPN-u. Bio je sveučilišni košarkaški analitičar za ABC Sports od 1988., a također je pokrivao NBA finale i Ljetne olimpijske igre 1992. za ABC Radio. Njegova tjedna ESPN.com kolumna jedna je od najpopularnijih značajki web stranice.

Od tada je Vitale postao sinonim za sveučilišnu košarku. Bio je kreator izraza kao što su "diaper dandy" (dobar brucoš) i "PTPer" (prime-time player), "All-Windex Performer", "Maalox time". Uvršten je u Naismith Memorial Basketball Hall of Fame i NCAA Basketball Hall of Fame 2008.

Ova apsolutna legenda američkog sporta, još je u srijedu na svojem službenom Twitter profilu otkrio kako je bio podvrgnut jednoj operaciji, a testovi su naknadno pokazali kako se rak vratio.

"Planiram se boriti kao lud kako bi bio spreman za novu košarkašku sezonu", tvitao je Vitale, dodajući da njegov liječnik "smatra kako je taj scenarij sasvim moguć."Treba istaknuti kako će Vitale sada biti podvrgnut kemoterapijama u trajanju od šest tjedana.

84-godišnji Vitale prethodno se liječio od melanoma i limfoma. U travnju prošle godine potvrdio je kako je izliječen od raka.

Kopirati
Drag cursor here to close