Oprostio se legendarni trener

Veliki Mike Krzyzewski vodio posljednji put svoj Duke

"Tri svari su bile najvažnije u našem programu. Talent, ljubav prema sveučilištu, spremnost za rad i školovanje. I naravno karakter. Što je možda i najvažnije" reći će legendarni "Coach K".
Sport / Košarka | 06. 03. 2022. u 12:06 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jednostavno, morao je doći i taj trenutak, nakon 42 godine. Mike Krzyzewski, legendarni "Coach K" posljednji put je s klupe vodio svoje Duke u duelu protiv North Caroline.

Nije završilo kako je očekivala publika, u Cameron Indoor Stadiumu, onih sretnih 9.314 gledatelja koji su uspjele doći do ulaznica. Koje su se prodavala od onih najjeftinijijih (3.450 dolara) do najskupljih (čak 50.000 dolara). S tim da je svaki od 208 igrača koji je prošao kroz ruke jednog od najvećih trenera osobno pozvan na utakmicu koja se već sada s punim pravom može opisati kao povijesna.

Video: Posljednja utakmica na klupi Dukea

Krzyzewski je na klupi Dukea 1980. godine, sa Blue Devilsima je osvojio pet puta naslov prvaka. Tri puta je izabran na najboljeg trenera godine, pet puta je osvajao olimpijsko (dva puta kao asistent), tri puta kao glavni trener, dva puta je bio svjetski prvak. Međutim, pored silnih medalja, nagrada, trofeja, tu je nevjerojatno veliki broj igrača koje je odveo u NBA ligu. Skoro da ih je nemoguće nabrojati, ali recimo Grant Hill, Christina Leattner, Jay Williams, Jayson Tatum, Danny Ferry, Bobby Hurley, Elton Brand, Shane Battier, Kyrie Irving, Zion Williamson...

"Tri svari su bile najvažnije u našem programu. Talent, ljubav prema sveučilištu, spremnost za rad i školovanje. I naravno karakter. Što je možda i najvažnije. Jesu li oni dobri momci? Timski igrači? Kako komuniciraju sa svojim roditeljima, suigračima, učiteljima? Hvala Bogu da smo pronašli brojnu djecu koja odgovaraju tom profilu" reći će danas Krzyzewski. Duke je u njegovoj posljednjoj utakmici poražen od North Caroline 81:94, Coach K nije bio zadovoljan izdanjem svoje momčadi.

Video: Nakon 42 godine provedene na klupi Dukea 

"Žao mi je zbog ovog poslijepodneva, žao mi je što smo izgubili. Čini mi se da smo previše slavili, nismo bili previše gladni. Međutim, sezona nije gotova, jeste samo regularni dio" napomenuo je Krzyzewski.

Kopirati
Drag cursor here to close