Rašo

Legendarni košarkaš o bijegu iz Sarajeva: Netko me prepoznao kad su me pustili

"Iz Sarajeva sam izašao kroz tunel za koji se tvrdilo da je zatvoren, i to autom venecijanskih tablica", kazao je.
Sport / Košarka | 10. 04. 2024. u 17:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Legendarni centar KK Bosne Ratko Radovanović (67) prisjetio se bijega iz opkoljenog Sarajeva na početku agresije na Bosnu i Hercegovinu 1992. godine. Popularni Rašo se za srpski Kurir prisjetio traumatičnog iskustva prilikom napuštanja Sarajeva usred rata.

"Iz Sarajeva sam izašao kroz tunel za koji se tvrdilo da je zatvoren, i to autom venecijanskih tablica. Kad sam prešao na teritorij koji su kontrolirali Srbi, zaustavili su me, valjda s idejom da će nekom Talijanu uzeti auto. Netko me, međutim, prepoznao i prošao sam", prisjetio se Radovanović, koji se tada preselio u Beograd.

Radovanović je u Sarajevo stigao kao 16-godišnjak 1972. godine i za Bosnu je igrao sve do 1983. godine. Iako je osvojio devet medalja na najvećim natjecanjima u dresu Jugoslavije, titula prvaka Europe s Bosnom je ono što najviše pamti.

"Odemo u Grenoble. Za večerom, dan pred utakmicu, popio sam dva gutljaja Coca-Cole, poslije čega je limenka bila prazna. Boša me vidio i shvatio da je pokvarena. Cijelu noć i sutradan sam imao visoku temperaturu. Primio sam tri infuzije i odigrao! Kako, čovječe, da ne igram?!" rekao je pa dodao:

"To je meč naše generacije, kruna priče! Odigrao sam i poslije utakmice se osjećao kao da me vlak pregazio. I po tome smo bili drugačiji od ovih danas. Sad kihnu dva puta i kažu: 'Treneru, bolestan sam, ne mogu trenirati dan, dva...'"

Kopirati
Drag cursor here to close