Najgledaniji boksački meč svih vremena?

Legendarni Mike Tyson protiv YouTubera Jake Paula: Sukob svjetova u boksačkom ringu?

Borba Paula i Tysona na Netflixu, bez klasičnog 'pay-per-viewa', privlači veliku pažnju. Zakazana je za 20. srpnja 2024. na stadionu AT&T.
Sport / Ostali sportovi | 28. 03. 2024. u 21:50 Bljesak.info
Jake Paul vs. Mike Tyson

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mike Tyson, bivši neprikosnoveni prvak teške kategorije svijeta - i među najvećim boksačima koji su ikad stupili u ring - suočit će se s YouTuberom koji je postao boksač Jakeom Paulom u događaju uživo na televiziji za Netflix.

Streamer je u četvrtak objavio da će 57-godišnji Iron Mike, s omjerom od 50 pobjeda - 44 nokautom - i šest poraza, suočiti sa 27-godišnjim Paulom (9-1, 6 nokauta) na stadionu AT&T u Arlingtonu, Teksas, u subotu, 20. srpnja.

Pravedno ili ne, drzak Paul je podnio kritike od onih u svijetu borbe otkako je prvi put stavio rukavice. Tysonov rekord, međutim, je legendarni, i na to je aludirao u Netflixovoj objavi.

Pohvalio je Paula što se "značajno razvio kao boksač tijekom godina", dodajući: "bit će puno zabave vidjeti što mogućnosti i ambicija 'djeteta' mogu učiniti uz iskustvo i vještine GOAT-a."

Tyson je nazvao to "trenutkom punog kruga", dodajući: "Počeo sam ga na njegovom boksačkom putovanju na predigri moje borbe s Roy Jonesom, a sada planiram završiti s njim."

Paul je spomenuo tu ranu pobjedu, rekavši: "Postao sam viralan zbog nokauta Natea Robinsona na predigri Mikea Tysona. Sada, manje od četiri godine kasnije, ja se suočavam s Tysonom da vidim imam li što je potrebno da pobijedim jednog od najpoznatijih boraca u boksu i najvećih ikona."

Najavivši to kao "borbu života", Paul je dodao: "Imam priliku dokazati sebe protiv ... najopasnijeg boksača svih vremena."

S druge strane, mnoge iritira činjenica da se Paul bori s muškarcem 30 godina starijim od sebe. Borac UFC-a Michael Bisping napisao je na Twitteru Paulu, dijelom: "Trebali biste se sramiti."

Bivši prvak lake kategorije UFC-a Conor McGregor (22-6) podijelio je svoje mišljenje o nadolazećoj borbi Tyson-Paul.

“Oh Isuse. Malo je čudno. Interes je slab. Ne znam i ne razumijem što se tu događa. Samo želim dobro Mikeu“, rekao je McGregor.

Jake Paul osporava tvrdnju brata Logana Paula da mu je ponuđena borba s Mikeom Tysonom: "Zašto izmišljaš laži?"

Nakon najave Jakea Paula da će se boriti protiv Mikea Tysona na Netflixu u srpnju, Logan Paul je otkrio na svom podcastu da je i njemu ponuđena slična borba s Tysonom, ali je odbio.

Jake je brzo odgovorio, tvrdeći da Logan laže te detaljno objašnjavajući kako je borba zapravo organizirana.

Ova situacija ne samo da ukazuje na sukob između braće Paul, već i na iznošenje privatnih obiteljskih problema u javnost, što očito predstavlja izvor napetosti među njima.

Statistika

U posljednjoj borbi Paul je upisao pobjedu tehničkim nokautom nad Ryanom Bourlandom prije dva tjedna. Bila mu je to treća pobjeda zaredom, a njegov jedini poraz u karijeri došao je u meču protiv Tommyja Furyja. Paul je taj meč izgubio podijeljenom odlukom sudaca početkom prošle godine. Jake je nastupao u kruzer kategoriji veći dio svoje borilačke karijere, a sada je na putu dobivanja na težini kako bi ga klasificirali kao teškaša za borbu protiv Tysona.

"Iron Mike", koji će u vrijeme borbe imati 58 godina, profesionalno se nije borio od 2005. godine, kada je izgubio u šestoj rundi od Kevina McBridea. Nakon toga, Tyson je odradio dva ekshibicijska meča, a posljednji od ta dva meča odradio je protiv Royja Jonesa Jr.-a 2020. godine. Nadolazeća borba protiv Paula još nije klasificirana kao ekshibicijska ili profesionalna borba.

Kopirati
Drag cursor here to close