NBA

Jedna od najboljih utakmica Dončićeve karijere

Slovenac je ponovo bio "momčad od jednog čovjeka" jer niti jedan od njegovih suigrača nije postigao više od 11 poena, koliko su ubacili Spencer Dinwiddie i Davis Bertans.
Sport / Košarka | 24. 12. 2022. u 09:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Luka Dončić odigrao je jednu od najboljih utakmica karijere i tek drugi put u NBA ligi dosegnuo granicu od 50 poena. Do jubileja je došao tricom 19 sekundi prije kraja za potvrdu pobjede Dallasa u teksaškom derbiju kod Houston Rocketsa 112:106. Slovenac je ponovo bio "momčad od jednog čovjeka" jer niti jedan od njegovih suigrača nije postigao više od 11 poena, koliko su ubacili Spencer Dinwiddie i Davis Bertans. Rocketse su predvodili rookie Jabari Smith s 24 i Jalen Green s 23 poena, piše Index.hr.

Do 50 poena Dončić je stigao uz vrlo ekonomičan šut 17/30, pogodivši šest od 12 trica i 10 od 12 slobodnih bacanja. Podijelio je 10 asistencija, ali nije ubilježio i novi triple-double jer je ostao na osam skokova. Imao je i tri ukradene lopte, a dojam nije posebno pokvarilo ni to što ih je izgubio sedam.

Tako je postao prvi igrač koji je ove sezone imao utakmicu od 50 poena i 10 asistencija, a drugi u povijesti Dallas Mavericksa uopće, nakon Dirka Nowitzkog, koji je dvaput u karijeri zabio 50 poena. Rekord karijere ostao mu je 51 poen, koliko je zabio u veljači protiv LA Clippersa.

Houston je u trećoj četvrtini velikom serijom preuzeo vodstvo, a posljednji put ga je ispustio sedam minuta prije kraja, ali nije dopuštao Dallasu da se odlijepi sve dok Dončić nije prelomio pobjednika tricom za plus pet 19 sekundi prije kraja.

Video: 

Dallas je ovom pobjedom ponovo došao do pozitivnog omjera u sezoni (17-16), s kojim drži skromno deveto mjesto vrlo izjednačenog Zapada, ali sa samo tri pobjede manje od vodećih momčadi konferencije. Houston je na samom dnu s omjerom 9-23.

Kopirati
Drag cursor here to close