Poraz Španjolske

Latvija iznenadila Španjolsku, Crna Gora mučila Amerikance

Crna Gora odigrala je odličan susret, čak imala i minimalnu prednost nakon prvih 20 minuta, a 2:20 minuta prije kraja još uvijek bila u igri za pobjedu jer je rezultat bio samo 75:69 u korist SAD-a.
Sport / Košarka | 01. 09. 2023. u 14:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novo iznenađenje na startu drugog kruga Mundobasketa. I opet Latvija. Na početku turnira su zavili u crno Francusku, sada su zakomplicirali situaciju u skupini L. Pobijedivši Španjolsku 74:69. Tri minute prije kraja rezultat je bio 65:65. Dāvis Bertāns je pogodio tricu, Alex Abrines je promašio svoju, baš kao i Rudy Fernandez, nakon čega je Rodions Kurucs dodao dva za plus pet.

Brizuela je vratio Španjolsku u život, Kurucs je realizirao dva slobodna i to je bio kraj. Willy Hernangomez je bio najbolji kod Španjolske s 14 poena, Dāvis Bertāns kod Latvije sa 16. Zanimljivo, Latvijci su protiv Španjolske ubacili samo osam trica.

U prvom susretu skupine J drugog kruga natjecanja po skupinama na Svjetskom prvenstvu za košarkaše SAD su u Manili teže od očekivanog svladale Crnu Goru sa 85:73. Crna Gora odigrala je odličan susret, čak imala i minimalnu prednost nakon prvih 20 minuta, a 2:20 minuta prije kraja još uvijek bila u igri za pobjedu jer je rezultat bio samo 75:69 u korist SAD-a.

Ipak, momčad sastavljena od NBA igrača na kraju ipak nije dopustio senzaciju. Anthony Edwards je sa 17 poena bio najefikasniji u SAD-u, dok je Nikola Vučević predvodio Crnu Goru s 18 poena i 16 skokova. Ako Litva savlada Grčku, sve će biti jasno u ovoj skupini.

U prvom susretu skupine K u Okinawi Njemačka je nastavila s odličnim igrama i uvjerljivim pobjedama svladavši Gruziju sa 100:73. Nakon izjednačenog prvog poluvremena, ključnom se pokazala treća četvrtina u kojoj je Njemačka stvorila prednost veću od deset razlike koja je u posljednjih 10 minuta samo rasla.

Maodo Lo je s 18 poena predvodio strijelce Njemačke u kojoj je šest igrača postiglo dvocifren broj poena, dok je Aleksandar Mamukelashvili s 19 poena predvodio strijelce Gruzije.

Kopirati
Drag cursor here to close