Pala zvučna razmjena

Kyrie Irving ide u Dallas, Knicksi okrenuli Sixerse

U karijeri je Irving osam puta zaigrao na All Star utakmici, bio je MVP te utakmice 2014., a dvije godine ranije je ponio epitet najboljeg novaka NBA lige.
Sport / Košarka | 06. 02. 2023. u 09:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvi trade se dogodio. I to poprilično zvučan. Kyrie Irving dolazi u Dallas kod Luke Dončića. Taj čudni Kyrie, nakon čega sasvim sigurno rastu šanse Mavsima. Ostaje pitanje kako će dvije velike zvijezde izgledati zajedno. Sa druge strane iz Teksasa će u smjeru New Yorka otići Spencer Dinwiddie, koji je već pet godina branio boje Netsa, Dorian Finney-Smith, ali i nekoliko izbora u prvoj i drugoj rundi drafta.

Karijeru je Kyrie počeo u Clevelandu, s kojim je postao i NBA prvak 2016. godine, a potom je od 2017. do 2019. godine igrao za Boston i nakon toga u Brooklynu.

U karijeri je Irving osam puta zaigrao na All Star utakmici, bio je MVP te utakmice 2014., a dvije godine ranije je ponio epitet najboljeg novaka NBA lige.

U vrijeme pandemije koronavirusa bio je najžešći protivnik cijepljenja zbog čega je propustio i kratki dio karijere, a vrlo često je zbog svog karaktera bio u epicentru raznih manjih i većih skandala tijekom karijere.

U sjeni ovog trade odigrano je šest utakmica. Derbi su igrali NY Knicksi i Philadelphia. Gosti su bolje ušli u utakmicu, ali su se Knicksi probudili na vrijeme, pa su nadoknadili 21 poena zaostatka. Glavna zvijezda Sixersa – Joel Embiid – odigrao je još jednu dominantnu utakmicu (31 poen, 14 skokova) te nastavlja svoju kampanju u MVP utrci.

Dominantna večer kamerunskog centra i double-double Jamesa Hardena (12 poena, 12 asistencija) nisu bili dovoljni za srušiti Knickse. Najbolji pojedinac kod domaćih bio je Julius Randle koji je vodio New York do pobjede sa 24 poena, 9 skokova i 7 asistencija.

Denver bez Jokića nije mogao iznenaditi Minnesotu koja je slavila uvjerljivih 128:98. Anthony Edwards ubacio je 20 koševa, a D’Angelo Russell dodao je 18 koševa i deset asistencija za Minnesotu. Michael Porter Jr. predvodio je sve strijelce Nuggetsa s 22 koša, dok je Christian Braun dodao 19.

New Orleans Pelicans su kod kuće sa 136-104 pobijedili Sacramento Kingse, a predvodio ih je Trey Murphy III s rekordom sezone od 30 koševa.

Pelicansi su igrali bez trojice startera – Ziona Williamsona (tetiva koljena), Brandona Ingrama (upala nožnog prsta) i Jonasa Valanciunasa (upala četvorke) – ali su ipak upisali drugu pobjedu u dvije večeri nakon niza od 10 poraza. CJ McCollum dodao je 24 poena, Willy Hernangomez 22 poena i 16 skokova, a Naji Marshall 17.

Rezultati:
Charlotte Hornets – Orlando Magic 113:119
Indiana Pacers – Cleveland Cavs 103:122
NY Knicks – Philadelphia 76ers 108:97
Memphis Grizlies – Toronto Raptors 103:106
Minnesota Timberwolves – Denver Nuggets 128:98
New Orleans Pelicans – Sacramento Kings 136:104

Kopirati
Drag cursor here to close