Majicama izrazili svoje mišljenje

Navijači Netsa protiv Irvinga

"Samo se nadam da ćemo svi zajedno proći kroz ovo, da ćemo imati više razumijevanja i više empatije za svaku stranu koja se našla u ovoj situaciji i debati", kaže trener Nash
Sport / Košarka | 01. 11. 2022. u 09:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvoboj između Netsa i Pacersa je privukao daleko više pažnje nego inače zahvaljujući naravno Kyrie Irvingu. Njegove objave posvećene dokumentarnom filmu nisu naišle na odobravanje kod većina u kojoj se našao i Joe Tsai jedan od osnivača Alibabe, inače vlasnik Brooklyn Netsa. Čak je i publika u dvorani, nosila majice s natpisom "Borba protiv antisemitizma", čime su jasno dali do znanja što misle kao navijači o Irvingu.

Aaron Jungreis, 52-godišnji vlasnik sezonske karte koji je sjedio među onima koji su nosili majice, rekao je za New York Post:

"Mi njega volimo iako znamo da on nas mrzi. Mislim da bi ljudi u klubu trebali biti svjesni činjenice da će mnogi navijači nakon svega otkazati sezonske ulaznice. Takvog igrača ne trebate imati u momčadi."

"Ja sam OMNISTA i nisam mislio na nepoštivanje bilo čijih vjerskih uvjerenja", objavio je Irving na Twitteru. "Oznaka 'antisemita' koja mi se gura nije opravdana i ne odražava stvarnost ili istinu u kojoj svakodnevno živim. Prihvatam i želim da učim iz svih sfera života i religija," napisao je Irving.

Trener Steve Nash se naravno trudi da situaciju drži pod kontrolom.

"Samo se nadam da ćemo svi zajedno proći kroz ovo, da ćemo imati više razumijevanja i više empatije za svaku stranu koja se našla u ovoj situaciji i debati".

Netsi su slavili u ovoj utakmici, prekinuli su jedan neugodan niz, Durant je bio prvi strijelac s 36 poena.

Kopirati
Drag cursor here to close