U društvu velikana

Kukoč uvršten među legende Bullsa

"Ring of Honor slavi bivše igrače, trenere i čelnike koji su dali značajan doprinos i pomogli oblikovati franšizu kroz njenu povijest", navode Bullsi uz objašnjenje kriterija za uvrštenje igrača.
Sport / Košarka | 13. 12. 2023. u 08:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Chicago Bullsi osnovali su Ring of Honor, priznanje kojim iskazuju počast legendama franšize.

Prvo takvo priznanje dobili su legendarni igrači i zaposlenici Bullsa, a među njima i Toni Kukoč, legenda hrvatske košarke i slavnog NBA tima.

"Ring of Honor slavi bivše igrače, trenere i čelnike koji su dali značajan doprinos i pomogli oblikovati franšizu kroz njenu povijest", navode Bullsi uz objašnjenje kriterija za uvrštenje igrača.

Svaki od njih morao je biti dio organizacije minimalno tri godine, umirovljen prije minimalno tri godine, iza sebe karijeru kojom je značajno pridonio uspjesima Bullsa te poželjne osobine i integritet na terenu i izvan njega kroz karijeru i nakon nje, prenosi Index.hr

U prvoj generaciji u Ring of Honor iz Bullsa uvršteno je 13 osoba i legendarna momčad iz sezone 1995./96., koja je ostvarila omjer od 72 pobjede i 10 poraza kroz osnovni dio sezone i završila je s osvojenom titulom.

Primljeni u Ring of Honor Bullsa:

  1. Phil Jackson,
  2. Michael Jordan,
  3. Scottie Pippen,
  4. Dennis Rodman,
  5. Toni Kukoč,
  6. Jerry Krause,
  7. Artis Gilmore,
  8. Jerry Sloan,
  9. Bob Love,
  10. Chet Walker,
  11. Johnny Kerr,
  12. Tex Winter,
  13. Dick Klein,
  14. momčad iz sezone 1995./96.

Jackson je bio trener Jordanu, Pippenu, Rodmanu, Kukoču i ostalim Bullsima iz povijesne sezone, Winter njegov pomoćnik, a Krause osoba zadužena za slaganje šampionske momčadi. Bullsi planiraju proširenje primljenih u Ring of Honor svake dvije godine.

Kukoč je za Bullse igrao od sezone 1993./94. do 1999./2000., usred koje je poslan u Philadelphia 76erse.

Trostruki je prvak NBA lige s njima, a u šampionskoj 1995./96. bio je proglašen najboljim šestim igračem lige.

Prosječno je tada postizao 13.1 koš, uz 4.0 skoka i 3.5 asistencija za 26 minuta po utakmici. Kao i ostali njegovi uvršteni suigrači, član je Košarkaške kuće slavnih.

Kopirati
Drag cursor here to close