Hawksi smanjili Sunsi i Bucksi vode

Young uzvratio Buttleru i Miamiju

Trae Young je ostao dužan navijačima Hawksa posebno u prvoj utakmici, ali se zato iskupio u trećoj.Na 4.4 sekundi prije kraja je pogodio tricu za pobjedu 111:110.
Sport / Košarka | 23. 04. 2022. u 09:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Košarkaši Milwaukeeja i Phoenixa poveli su 2-1 u prvom krugu doigravanja protiv Chicaga, odnosno, New Orleansa, dok je Atlanta smanjila zaostatak za Miami Heatom. To je rezime noćas odigranih utakmica prvog kruga NBA play offa. Najviše uzbuđenja je ponudio susret Atlante i Miamija.

Trae Young je ostao dužan navijačima Hawksa posebno u prvoj utakmici, ali se zato iskupio u trećoj. Na 4.4 sekundi prije kraja je pogodio tricu za pobjedu 111:110. Pokušao mu je uzvratiti na drugoj strani Jimmy Butler ali je promašio.

Osim koša za pobjedu Young je, dakako, opet predvodio strijelce Atlante te je zabio 24 poena uz četiri skoka i osam asistencija. Najbolju je pratnju imao u Bogdanu Bogdanoviću koji je dao 18 poena uz osam skokova i šest uspješnih dodavanja, a u domaće slavlje De'Andre Hunter je ugradio 17 poena.

Hawksi su u trećoj četvrtini bili u velikom problemu, Miami je vodio 84:68. Na dvije i pol minute prije kraja Young je pogodio za tri, za 104:104.

Najbolji strijelac gostiju bio je Tyler Herro, čovjek s klupe, koji je postigao 24 poena uz sedam skokova i četiri dodavanja. Butler i Max Strus su dodali po 20, s tim da je Butler bio vrlo blizu 'triple-double' učinka. Imao je još 10 skokova i osam asista.

Video: TRAE CRAZY GAME WINNER !

Phoenix Sunsi su izgubili drugu utakmici na svom parketu, ali su u trećoj kada je bilo najvažnije imali Chrisa Paula. Paul je zabio 19 od svojih 28 poena u četvrtoj četvrtini i tako na najbolji način nadomjestio izostanak Devina Bookera. Sunsi su dobili Pelicanse 114:111, ali nije bilo toliko neizvjesno kako rezultat

na kraju pokazuje. Statistika kaže da je Paul ubacio prvih 15 poena, od 23 Phoenixa poena u posljednjoj četvrtini. Imao je i 14 asistencija.

"On zna što treba da uradi u pravom trenutku. On razumije što treba uraditi u kojem trenutku kako on sam, tako i ostali igrači.Na manje od šest minuta Pelicansi su imali pola koša prednosti, ali je onda završnicu utakmicu iskontrolirao upravo Paul kojeg je sjajno pratio Deandre Ayton, također sa 28 poena, s tim da je Ayton dodao 17 skokova, a Paul 14 asistencija.

Video: Phoenix Suns vs New Orleans Pelicans - Full Game 3

Phoenix je pobijedio, zanimljivo, unatoč činjenici da je za tri poena gađao 4-26! Kod New Orleansa su prednjačili Brandon Ingram s 34 poena i sedam skokova te CJ McCollum s 30 poena i sedam asistencija.

Premda su bili bez ozlijeđenog Middletona igrači Milwaukeeja, aktualni NBA prvaci, lakoćom su preskočili Chicago u gostima (111-81) čime su vratili prednost domaćeg parketa.Sve je bilo gotovo već nakon prve četvrtine koja je potpuno usmjerila ostatak dvoboja (33-17), a tijekom treće dionice gosti su otišli i na razliku od 30 poena i više.

Odličan je kod Bucksa bio Grayson Allen s 22 poena (šut 8-12) i šest skokova, dok je Giannis Antetokounmpo ubacio 18 uz sedam skokova i devet asistencija. Bobby Portis je za goste dao 18 koševa i ostvario 16 skokova.Kod Chicaga je većina igrača podbacila pa je tako DeRozan zabio 11, odnosno, trideset manje u odnosu na prošlu utakmicu, a prvo ime je bio Nikola Vučević s 19 poena i šest skokova.

Kopirati
Drag cursor here to close