Javnost će biti upoznata sa opstrukcijama

Košarkašice teško poražene, oglasila se Razija Mujanović

Nakon teškog poraza BiH je na omjeru dvije pobjede, jedan poraz koliko imaju Belgija i Njemačka. Nakon ovog poraza oglasila se i Razija Mujanović team menadžer.
Sport / Košarka | 24. 11. 2022. u 23:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ženska košarkaška reprezentacija BiH je doživjela težak poraz u nastavku kvalifikacija za Europsko prvenstvo koje se igra naredne godine. Njemačka je slavila 97:58, što je pomalo neočekivano iako treba uzeti u obzir činjenicu da se radi o jednom poprilično izmijenjenom sastavu u odnosu na Svjetsko prvenstvo u Australiji.

Njemačka je utakmicu otvorila na najbolji način, u jednom trenutku je to bilo velikih 15:4, nakon toga 18:8, ali je do kraja prve četvrtine BiH došla na podnošljivih 22:16.

Na četiri i pol minute prije kraja prvog dijela, BiH je bila na samo četiri poena zaostatka i ništa nije ukazivalo na težak poraz. Na poluvremenu je Njemačka vodila 49:39, nakon čega je uslijedilo teških deset minuta u kojima BiH potpuno tone. Tu treće četvrtinu Njemačka je dobila čak 29:8 i naravno utakmica je bila odlučena s obzirom na to da je prije posljednje četvrtine na semaforu stajalo 78:47.

Najbolja u redovima pobjednika bila je Marie Guelich s 18 ubačaja, dok je 17 poena postigla Alina Hartmann, a 14 Svenja Brunckhorst.Kod BiH je ponajbolja bila Amerikanka Courtney Hurt s 15 poena i 6 skokova, ali je imala i čak 5 izgubljenih lopti. Nikolina Knežević je ubacila 8 poena, a Dragana Zubac 7. Nakon teškog poraza BiH je na omjeru dvije pobjede, jedan poraz koliko imaju Belgija i Njemačka. Nakon ovog poraza oglasila se i Razija Mujanović team menadžer koja je napisala na svom Twitteru:

"Kao što smo uživali kad ste nas dizali u nebesa nakon velikih pobjeda, isto tako teško padaju svi naslovi nakon visokih poraza. To je normalno, to je košarka, a mi smo zemlja krajnosti i s tim moramo živjeti.Ovo je nova ekipa, djevojke nisu krive i molim vas da im ne stavljate taj teret na leđa. Uvjeti u kojima su došle na ovo okupljanje i obukle dres reprezentacije zaslužuje moje poštovanje. Ako budemo pametni, strpljivi i uporni, sigurna sam da ćete Bosnu i Hercegovinu ponovo gledati na velikom takmičenju. Pustite nas da se saberemo, da odigramo utakmicu protiv Belgije, a ja vam obećavam da će javnost biti upoznata sa svim opstrukcijama i neugodnostima koje su nam priređene", napisala je Razija Mujanović.

Kopirati
Drag cursor here to close