Prvi protivnik Portoriko

Košarkašice BiH moguće iznenađenje u Australiji?

Kao glavne adute FIBA navodi osvojeno peto mjesto na Eurobasketu, sjajnu Jonquel Jones koja je bila MVP kvalifikacijskog turnira u Osaki, gdje BiH savladala Japan.
Sport / Košarka | 21. 09. 2022. u 00:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tek su prošla dva dana od završetka Eurobasketa, a slijede nova košarkaška uzbuđenja. Svjetsko prvenstvo košarkašica na kojem će po prvi puta nastupiti i reprezentacija BiH. Od Malezije 1990. godine kada je posljednji put nastupila bivša Jugoslavija do Australije ove godine odigrano je sedam turnira, od selekcija s prostora bivše države, samo je Srbija odnosno nova Jugoslavija upisala dva nastupa.

Ovaj podatak možda i najbolje potvrđuje veličinu uspjeha reprezentacije BiH, jedne od četiri europske na ovogodišnjem završnom turniru. U ovom trenutku dva dana prije početka turnira najvažnija vijest za reprezentaciju BiH je stigla iz SAD-a, gdje je u WNBA ligi okončana finalna serija između Las Vegas Acesa i Connecticut Suna. To znači da se Jonquel Jones može priključiti reprezentaciji i prije prve utakmice protiv Portorika.

Kako je potvrdio liječnik reprezentacije Sead Bašić, zdravstveni bilten je odličan i sve košarkašice rade punim intenzitetom. Dobru formu reprezentacija BiH, podsjetimo, potvrdila je prije nekoliko dana visokom pobjedom nad selekcijom Malija (91:66) u prijateljskom meču.

Prije početka turnira odrađeno je zvanično fotografiranje. Ono što je posebno zanimljivo, na službenoj stranici FIBA-e, od reprezentacija koje su prvi put na svjetskoj smotri, prema anketi upravo mnogi izdvajaju BiH kao moguće iznenađenje. Kao glavne adute FIBA navodi osvojeno peto mjesto na Eurobasketu, sjajnu Jonquel Jones koja je bila MVP kvalifikacijskog turnira u Osaki, gdje BiH savladala Japan. Također FIBA izdvaja i činjenicu da u ovoj postavi reprezentacije još nekoliko igračica koje mogu biti sjajna podrška Amerikanki.

"Utakmica protiv Malija bila nam je odlična generalna proba pred Svjetsko prvenstvo. Sve djevojke su dale maksimum. Bile na nivou zadatka i ispoštovale zamisli selektora i dogovor iz svlačionice. U prvom kolu prvenstva očekuje nas utakmica protiv Portorika. Mi se nastavljamo spremati u narednih nekoliko dana. Svi jedva čekamo to prvo kolo i nastup na prvenstvu", kaže Milica Deura.

BiH prvenstvo otvara utakmicom protiv Portorika, slijedi Kina dan kasnije, pa redom Južna Koreja, Belgija i za kraj u skupini okršaj protiv najboljih na svijetu, Amerikanki. Četiri selekcije iz skupine idu u nokaut fazu, točnije četvrtfinale.

Kopirati
Drag cursor here to close